De ce să facem operația de blefaroplastie

BUCURESTI - 8 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Procesul de îmbătrânire al ochilor este deosebit de evident datorită poziției centrale. Ridurile de sub ochi, pungile de sub ochi și pleoapele lăsate nu pot fi acoperite de îmbrăcăminte și afectează foarte mult aspectul. Pielea din jurul ochilor este deosebit de subțire, ceea ce face ridurile deosebit de vizibile. Țesutul adipos umflă pielea lăsată spre exterior (pungi sub ochi), pleoapele cad din ce în ce mai mult și, în cazuri extreme, chiar limitează vederea. Operația de blefaroplastie se face aproape întotdeauna din motive estetice. Doar tu poți decide dacă și la ce vârstă vrei să faci această procedură. Cu intervenția chirurgicală a pleoapelor, excesul de piele este îndepărtat de pe pleoapele superioare și/sau inferioare. Gradul de corecție depinde în mare măsură de starea individuală a pleoapelor tale. Măsurând pielea, se poate obține un rezultat cât mai uniform și cât mai simetric. Strângerea pielii și a mușchilor rezultă atunci când excesul de piele este îndepărtat. O parte din mușchi și/sau depozitele de grăsime ar putea, de asemenea, să fie îndepărtate.

Privire mai deschisă și ochi mai strălucitori

O conștientizare precisă a posibilităților și limitărilor intervenției este importantă pentru o operație de succes. Ar trebui să știi că un lifting al pleoapelor nu poate opri procesul de îmbătrânire, ci doar îl poate atenua. După operație, pleoapele inferioare sunt mai strânse la odihnă, dar nu și la zâmbet. De asemenea, pielea uneori întunecată și extrem de subțire a pleoapelor inferioare nu poate fi luminată sau întărită prin procedură. O linie fină și subțire care se bazează pe pliurile naturale ale pleoapei rămâne de obicei ca o cicatrice. Pleoapele superioare sunt semnificativ mai fine după procedură, privirea este mai deschisă, iar ochii par mai strălucitori.

Efect de întinerire

Operația de blefaroplastie este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri chirurgicale estetice din lume. Corecția pleoapelor își datorează popularitatea și buna reputație, printre altele, efectului său extrem de întineritor. Femeile, precum și bărbații tind din ce în ce mai mult să lase neatinse zâmbetul natural și liniile de expresie facială și, în schimb, preferă să facă o operație de blefaroplastie. Pleoapele căzute și sacii lacrimali puternic proeminenți fac ca întreaga față să pară mai îmbătrânită și obosită. Corectarea pleoapelor poate oferi întregii fețe o atingere tinerească printr-o procedură cu risc relativ scăzut. Ochii par mai mari, privirea mai deschisă și fața în ansamblu mai vie. Chiar dacă niciun rid nu a fost tratat, fața arată cu mulți ani mai tânără după operația de blefaroplastie.

Rezultat vizibil cu efort chirurgical minim

În cele mai multe cazuri, corectarea pleoapelor poate fi efectuată în ambulatoriu și sub anestezie locală și, prin urmare, este clasificată ca cu risc scăzut. Cu toate acestea, nu ar trebui să tratezi niciodată operațiile chirurgicale estetice cu ușurință. Alegerea specialistului potrivit pentru chirurgia plastică și estetică și tratarea subiectului sunt cruciale pentru succesul procedurii. Strângerea pleoapelor (blefaroplastia), numită și corectarea pleoapelor, este una dintre cele mai frecvent efectuate proceduri estetice. Blefaroplastia este atât de populară tocmai pentru că obține un rezultat vizibil, schimbat cu un efort chirurgical minim. În timpul procedurii chirurgicale, excesul de piele și țesutul gras sunt îndepărtate de pe pleoapa superioară și/sau inferioară. Efectul este o privire clară și vie, deschisă și o zonă îngustă a ochilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/drdiana-ro/de-ce-sa-facem-operatia-de-blefaroplastie