Protezele dentare si cand se recomanda acest tratament stomatologic

Ploiesti - 31 mai 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Numarul persoanelor care intampina problema pierderii unui dinte sau a mai multor dinti este foarte mare la nivel mondial. Inca din timpuri stravechi au fost gasite diferite moduri pentru a restabili functionalitatea si morfologia arcadelor dentare. In ultimii ani evolutia tehnologica a permis gasirea unor solutii foarte eficiente si rapide pentru a inlocui pierderea dintilor prin tehnica implanturilor dentare.

Proteze dentare

Proteze dentare

Insa atunci cand implantul dentar este contraindicat pentru restaurarea protetica, exista optiunea protezelor dentare. In continuare vom afla care sunt caracteristicile acestui tratament stomatologic si cand se recomanda ca pacientul sa apeleze la procedura pe baza de proteze dentare Ploiesti.

Ce este proteza dentara?

Proteza dentara este dispozitivul medical unic si personalizat pe nevoia pacientului. Scopul acestui dispozitiv medical este acela de a restaura integritatea arcadelor dentare. In alcatuirea unei proteze regasim saua protezei si garnitura de dinti.

Saua protezei este realizata de cele mai multe ori pe baza de rasina acrilica. Uneori regasim in realizarea acesteia si o componenta metalica. Garnitura de dinti care vine montata pe saua protezei poate fi confectionata din mai multe tipuri de materiale. Printre acestea regasim compozitul, ceramica sau acrilatul.

Tratamentele stomatologice de restaurare a danturii cu ajutorul protezelor dentare se bazeaza pe diferite tipuri de astfel de dispozitive dentare, in functie de nevoia pacientului si de starea danturii acestuia.

Tipuri de proteze dentare

Protezele dentare partiale reprezinta optiunea potrivita pentru pacientii care manifesta situatia unor dinti restanti pe arcada, fara posibilitatea de a realiza o punte dentara fixa. Este varianta protezelor dentare care sunt folosite cu precadere pentru a fi atasate dintilor restanti.

Protezele dentare totale sunt recomandate pentru pacientii care au pierdut toti dintii si care isi doresc restaurarea functiilor asigurate de dantura: masticatie, estetica si de fonatie. Acest tip de proteze dentare Ploiesti sunt varianta cea mai rapida pentru inlocuirea completa a danturii lipsa.

A treia categorie de proteze sunt cele scheletate. Vorbim despre dispozitivele complexe care sunt alcatuite din parte fixa de tipul coroanelor dentare sau a puntilor dentare si parte mobilizabila. Intre cele doua parti se va asigura o legatura pe baza unor elemente speciale de sprijin, mentinere si stabilire.

In cele din urma amintim si categoria de proteze pe implanturi dentare, care la randul lor pot fi proteze fixe pe implanturi dentare sau proteze mobile sprijinite pe implanturi.  Protezele fixe se pot indeparta pentru curatare doar de catre medicul dentist si se fixeaza prin insurubare. De cealalta parte, protezele mobile pe implanturi dentare reprezinta varianta prinsa cu sisteme speciale, putand fi demontate si igienizate de catre pacient.

Asteptari realiste pentru tratamentul de proteze dentare

Chiar daca din punct de vedere al functiilor masticatorii, de fonatie si estetice, protezele dentare pot sa ofere rezultate bune si foarte bune, este important ca fiecare pacient sa aiba asteptari realiste.

Medicul dentist si tehnicianul dentar se vor stradui sa ofere pacientilor cele mai bune rezultate atunci cand apeleaza la tratamentul cu proteze dentare Ploiesti. Cu toate acestea, senzatia pe care pacientul o va resimti nu va fi aceeasi ca in cazul dintilor naturali.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/drdianapop/protezele-dentare-si-cand-se-recomanda-acest-tratament-stomatologic