Drept

Definitie Drept

Totalitatea normelor juridice impuse in societate. Un ansamblu de norme de conduita, instituite sau sanctionate de stat, a caror respectare este obligatorie, incalcarea lor atragand dupa sine aplicarea fortei de constrangere a statului.In sens larg, dreptul poate fi definit ca:a) totalitatea normelor juridice, care reglementeaza relatii dintre oamei privind viata sociala. Totalitatea acestor norme juridice poarta denumirea de drept obiectivb) facultatea ce persoana determinata o are in virtutea vreunei norme de drept obiectiv de a detine anumite bunuri sau de a savarsi anumite fapte, care se numeste si ea drept, drept subiectiv, sau dreptul din punct de vedere subiectiv (adica privit din punctul de vedere al titularului, caruia apartine). Drepturile subiective iau nastere si se exercita in cadrul stabilit de dreptul obiectiv (spre exemplu dreptul la nume, dreptul de vot, dreptul de proprietate etc)..

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Drept? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Drept.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Drept. Definitiile termenilor despre Drept cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Drept, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Drept.