Cum iesi castigator din disputa legata de drepturi succesorale

BUCURESTI - 4 iulie 2022

Comunicat tip General in Social

Cand o persoana pleaca pe lumea cealalta, deseori isi lasa proprietatea celor dragi. Acestea pot fi: case, apartamente, terenuri, bani, actiuni, investitii si bunuri personale.

Cum iesi castigator din disputa legata de drepturi succesorale

Cum iesi castigator din disputa legata de drepturi succesorale

Din pacate, nu toti mostenitorii sunt de acord cu privire la ce sa faca cu proprietatea mostenita. Daca te afli intr-o situatie de impas, nu poti ajunge  la un numitor comun cu ceilalti participanti la mostenire sau  pur si simplu nu ai timp, poti vinde aceste drepturi succesorale si sa incasezi imediat contravaloarea care ti se cuvine.

Ce se intampla cand nu poti imparti mostenirea cu ceilalti participanti?

Raspunsul este simplu: incerci sa le solutionezi in alt mod. Un mostenitor poate cumpara partea fratelui sau din proprietate si il poate elimina din titlu. Totodata, daca nicidecum nu pot ajunge la un numitor comun, mai exista o solutie: vanzarea unui drept succesoral unei terti.

O agentie de specialisti si experti in domeniul juridic are experienta necesara sa rezolve astfel de probleme legate de drepturi mostenitori ca tu sa scapi de stres si sa primesti partea ta legala, fara sa intri in contact cu ceilalti mostenitori, mai ales daca ai relatii tensionate cu ei. Sau poti alege sa ramai parte in proces, iar echipa de specialisti in drept civil va gestiona toate actiunile necesare pana la solutionare, fara ca tu sa fii nevoit sa pierzi timp si nervi.

De unde apar problemele

Adesea, oamenii au unele experiente personale legate de mostenire nu prea placute, iar dupa pierderea unui parinte, pe langa suferinta enorma, s-au luptat ani de zile cu fratii lor pentru cine ce primeste. Adevarul trist este ca acest lucru se poate intampla oricui. Sunt situatii in care un membru al familiei moare si lasa in urma cateva bunuri si dintr-o data fratii si surorile incep sa se lupte, verii apar de nicaieri, o matusa pretinde ca totul este al ei, etc.

In mosiile majoritatii oamenilor, casa lor este cel mai mare activ din punct de vedere al valorii. Daca o persoana nu a facut o planificare adecvata a succesiunii, care poate include o ultima vointa si un testament care il indruma si il instruieste pe reprezentantul personal/executantul sau ce ar dori sa se intample cu locuinta sa dupa moarte; este, in general, la latitudinea beneficiarilor sa decida ce sa faca cu aceasta. Aici tind sa apara problemele.

Astfel, chiar daca ultimul lucru pe care ti-l doresti este conflictul si dezacordurile in familie, pe langa durerea pierderii cuiva drag, disputele nu trec de la sine si trebuie gestionate corespunzator. Litigiile de mostenire nu numai ca creeaza mai multe probleme cu privire la avere, dar relatiile de familie pot avea de suferit atunci cand testamentul devine o sursa certurilor.

Scapa de aceste griji predand drepturile succesorale unui tert si primind contravaloarea corecta rapid!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/drepturi-succesorale/cum-iesi-castigator-din-disputa-legata-de-drepturi-succesorale