Produsele BIO – intre mit si realitate

BUCURESTI - 13 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Popularitatea produselor BIO a crescut foarte mult in ultimii ani, acestea fiind recomandate ca fiind mult mai sanatoase si mai naturale in primul rand. Data fiind situatia in care alimentatia noastra zilnica este din ce in ce mai nesanatoasa si mai bogata in tot felul de ingrediente chimice, produsele BIO reprezinta o alternativa foarte buna.

bioboom-produse-bio

bioboom-produse-bio

Cu toate acestea, exista o multime de controverse chiar si atunci cand vine vorba despre produsele BIO, existand multe voci care le numesc doar o banala moda sau chiar o strategie de marketing. 

Ce sunt produsele BIO

Daca vei alege produse BIO de pe BioBoom atunci cu siguranta vei descoperi ca sunt mult mai gustoase si mai sanatoase decat produsele cu care te-ai obisnuit pana acum. 

Alimentele BIO au fost obtinute fara utilizarea produselor pesticide si a ingrasamintelor sintetice. De asemenea, studiile spun despre alimentele BIO faptul ca au un continut mai bogat de antioxidanti, ceea ce le ofera un gust mult mai bun.

Multe persoane confunda produsele naturale cu produsele bio. Drept urmare, foarte multe produse prezinta eticheta „natural” pe ambalaj, ceea ce este o strategie de marketing care pare sa functioneze foarte bine. Practic, pe ambalaj poate fi inclusa orice mentiune, insa aceasta nu reprezinta numaidecat adevarul. Lipsa unei reglementari clare in acest sens face ca produsele „naturale” sa fie confundate deseori cu produsele BIO.

In ceea ce priveste produsele organice, BIO, acestea detin o certificare, drept urmare intregul proces de realizare a acelui produs implica multe controale si standarde de indeplinit.

Deseori, produsele prezentate ca fiind naturale au in lista de ingrediente foarte multe chimicale care nu sunt tocmai prea sanatoase. 

Cum recunosti un produs certificat organic?

Conform legislatiei, nu toate produsele ar putea fi considerate BIO. Din acest motiv majoritatea produselor BIO sunt produse agricole, plecand de la seminte pana la carne. 

Cu toate acestea, nu ar trebui sa credem despre produsele pe care le cumparam din piata sau de la batranele de la colt de strada ca fiind BIO, deoarece acestea nu sunt verificate asa cum se intampla in cazul produselor BIO, drept urmare ar putea fi folosite proceduri chimice pentru grabirea cresterii lor dar si pentru a ajuta plantele sa beneficieze de o rezistenta ridicata impotriva daunatorilor. 

Desi uneori gustul produselor din piata pare sa ne convinga au gustul alimentelor cu care am copilarit, drept urmare le etichetam ca fiind BIO si sanatoase, in spatele agriculturii respective pot sta foarte multe produse chimice si proceduri nu intocmai prea sanatoase.

Garantia produselor BIO

Practic, pentru ca un produs sa fie BIO ar trebui sa nu aiba nici macar o urma de substanta chimica, indiferent ca este vorba despre fertilizatori, despre pesticide sau despre aditivi alimentari. 

Totodata, pamantul in care sunt cultivate produsele BIO trebuie numaidecat sa fie cat mai curat iar orice mica operatiune realizata in cultura trebuie inregistrata. 

Cu toate acestea, chiar daca produsele BIO sunt mai scumpe, in mod special din cauza procedurilor foarte riguroase de obtinere, ar trebui sa concluzionam ca merita un pret mai mare pentru mai multa siguranta. 

Pe BioBoom .ro poti gasi o gama foarte variata de produse BIO pe care le poti folosi pentru un stil de viata mult mai sanatos.