DUCTIL – AIR LIQUIDE WELDING Romania – cifra de afaceri cu 11% mai mare in prima jumatate a anului, comparativ cu 2005

Buzau - 16 august 2006

Comunicat tip General in Industrie

Cifra de afaceri realizata in prima jumatate a anului de furnizorul de solutii pentru sudarea si taierea metalelor DUCTIL – AIR LIQUIDE WELDING Romania a fost de 66.156.404 RON (18,9 milioane Euro), cu 6.629.294 RON mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile companiei – principalul actor de pe piata romaneasca in domeniu - au crescut in conditiile schimbarii la inceputul anului a politicii de marci, prin alinierea la noua politica a Grupului din care face parte, AIR LIQUIDE WELDING.

Principalul brand comercializat in Romania, DUCTIL, a fost scos de pe piata, cele mai importante produse fiind integrate in marca internationala SAF-FRO, prezenta si pe piata romaneasca.

DUCTIL – AIR LIQUIDE WELDING Romania – cifra de afaceri cu 11% mai mare in prima jumatate a anului, comparativ cu 2005

Cel mai mare producator european de electrozi inveliti si actor principal in Romania pe piata produselor pentru sudarea si taierea metalelor a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere a vanzarilor cu 11% fata de semestrul I al anului trecut.

Vanzarile de consumabile pentru sudare au crescut cu 12%, in timp ce cifra de afaceri realizata prin comercializarea echipamentelor manuale de sudare si taiere s-a marit cu 14,5%. Cresterile s-au realizat, pentru consumabile, prin vanzarile mai mari de sarma plina si tubulara si introducerea unei game complete de produse ecologice, cu emisii scazute de fum.

Introducerea pe piata a unei game performante de echipamente de sudare MIG/MAG, care reuseste sa puna precizia digitala in slujba operatiunilor de asamblare prin sudare, a asigurat in principal companiei buzoiene cresterea amintita la aceasta categorie de produse. Echipamentele DIGI&WAVE sunt cele mai performante de pe piata din grupa din care fac parte, lucru datorat faptului că încorporează toate noutăţile din domeniu şi oferă, totodată, procedee patentate, dezvoltate în premieră de Grupul AIR LIQUIDE WELDING.

O crestere importanta in perioada de referinta, de peste 23%, au inregistrat si vanzarile de accesorii pentru sudare.

Anul trecut, cifra de afaceri realizata de AIR LIQUIDE WELDING in Romania prin cele doua filiale detinute aici, DUCTIL si SPS, a depasit 35 milioane Euro, profitul fiind de aproape 4 mil Euro.

Conform Directorului General al DUCTIL – AIR LIQUIDE WELDING Romania, Razvan BATRINU, ”valoarea estimata a pietei este de 50 milioane Euro iar DUCTIL – AIR LIQUIDE WELDING Romania deţine o cota de aproximativ 50%; raportat la consumatorii existenti pe piata, 60% dintre acestia folosesc consumabile, echipamente si accesorii pentru sudare si taiere care poarta marca AIR LIQUIDE WELDING, oferite de filiala romaneasca a Grupului”.

DUCTIL – AIR LIQUIDE WELDING Romania isi propune in acest an o creştere a cifrei de afaceri pana la 34,248 milioane Euro.

Despre DUCTIL

Compania buzoiana DUCTIL-AIR LIQUIDE WELDING Romania, lider pe piata de sudare si taiere din Romania, detine 183.995.960 actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 RON. Societatea produce electrozi inveliti pentru sudarea metalelor si comercializeaza intreaga gama de consumabile, echipamente si accesorii pentru sudare si taiere, produse de societati apartinand Grupului mama, AIR LIQUIDE Welding. DUCTIL-AIR LIQUIDE WELDING Romania asigura consultanta, asistenta tehnica si service pentru produsele comercializate precum si servicii de formare profesionala si autorizare in sudare si taiere prin centrul de formare propriu, situat la Buzau.
Cristina IONITA
Specialist Marketing Operational si Comunicare Externa
cristina.ionita@airliquide.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ductil/ductil-air-liquide-welding-romania-cifra-de-afaceri-cu-11-mai-mare-in-prima-jumatate-a-anului-comparativ-cu-2005