DUCTIL isi creste cifra de afaceri prin extinderea gamei de produse si servicii

Buzau - 24 februarie 2005

Comunicat tip General in Industrie

DUCTIL, principalul furnizor roman de solutii globale pentru sudare si taiere si servicii conexe, a realizat in 2004 o cifra de afaceri cu 18% mai mare fata de cea inregistrata cu un an in urma. Conform Directorului General Adjunct al companiei, Razvan BATRINU, rezultatul se datoreaza cresterii vanzarilor de echipamente de sudare si taiere, dar si cresterii pretului consumabilelor de sudare ca urmare a scumpirii principalelor materii prime.

DUCTIL isi creste cifra de afaceri prin extinderea gamei de produse si servicii

Cifra de afaceri realizata de DUCTIL in 2004 a fost de 28,2 milioane euro, cu un profit estimat de 3,4 milioane euro. Pentru acest an se estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 30,4 milioane de euro si un profit de 3,6 milioane euro.

Cresterea cifrei de afaceri din acest an va fi posibila prin extinderea gamei de produse, in special pentru echipamentele automate de sudare si taiere si accesorii. “In 2005, DUCTIL va largi gama de echipamente automate, care va cuprinde, pe langa cele de taiere, si instalatii de sudare automata. Echipamentele de sudare automata pe care AIR LIQUIDE WELDING le va pune din acest an la dispozitia operatorilor romani in domeniu poarta marca SAF – o carte de vizita care nu mai are nevoie de alte recomandari pentru cunoscatori – si sunt produse in Franta.Vom incerca sa schimbam in continuare mentalitatea utilizatorilor cu privire la introducerea tehnologiilor noi in domeniul taierii metalelor, prin lansarea pe piata, simultan in Romania si intreaga lume, a unei noi instalatii de taiere cu plasma, ALPHATOME. Utilizarea acesteia garanteaza performante deosebite pentru o gama larga de aplicatii in conditii de maxima securitate pentru operator si mediu. Cele mai importante noutati vor fi prezentate specialistilor romani in sudare si taiere in cadrul celui mai mare targ specializat din Romania care va avea loc la jumatatea lunii martie la Sala Palatului in Bucuresti” – afirma George LUPU, Director de Marketing si Dezvoltarea Afacerii.

Investitiile realizate de DUCTIL anul trecut au fost directionate in principal catre definitivarea proiectulului de infiintare a Centrului Regional de Formare si Dezvoltare Profesionala in Domeniul Sudarii, proiect demarat cu sprijin PHARE, prin intermediul caruia DUCTIL ofera partenerilor si celor interesati servicii de calificare si formare profesionala autorizate de ministerele romanesti de resort. Pe parcursul anului 2004 au fost de asemenea modernizate capacitatile de productie, ceea ce a determinat cresteri importante ale productivitatii, instalatiile de filtrare a aerului si sistemele de incalzire din halele industriale.

Cel mai important proiect in care DUCTIL isi propune sa investeasca in acest an este infiintarea unui service modern pentru echipamentele comercializate. “Dezvoltarea, incepand cu acest an, a capabilitatilor de service pentru echipamentele de sudare si taiere comercializate pe piata romaneasca, prin construirea unui centru de service la standarde internationale, este un proiect de o importanta capitala. In acest scop, DUCTIL investeste in acest an 76.000 Euro, ceea ce va da clientilor posibilitatea de a beneficia de servicii la nivel occidental” – spune Directorul General Adjunct al DUCTIL, Razvan BATRINU. Service-ul DUCTIL va fi sta la dispozitia clientilor romani ai companiei de la sfarsitul primului trimstru al acestui an.

Anul acesta se va mai avea in vedere extinderea instalatiilor de filtrare a aerului din halele de productie si achizitionarea de noi instalatii pentru debitarea sarmei necesare la fabricarea electrozilor de sudare.

Despre DUCTIL

Compania buzoiana DUCTIL, lider pe piata de sudare si taiere din Romania, detine 183.995.960 actiuni, cu o valoare nominala de 1.000 lei. Societatea produce electrozi inveliti pentru sudarea metalelor si comercializeaza intreaga gama de consumabile, echipamente si accesorii pentru sudare si taiere, produse de societati apartinand Grupului mama, AIR LIQUIDE Welding. DUCTIL asigura consultanta, asistenta tehnica si service pentru produsele comercializate precum si servicii de formare profesionala si autorizare in sudare si taiere prin centrul de formare propriu, situat la Buzau.
Cristina IONITA
tel. 0238726061
cristina.ionita@airliquide.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ductil/ductil-isi-creste-cifra-de-afaceri-prin-extinderea-gamei-de-produse-si-servicii