DUCTIL – rezultate finale 2003, estimari 2004

Buzau - 29 aprilie 2004

Comunicat tip General in Industrie

DUCTIL a incheiat anul 2003 cu rezultate mai bune decat cele bugetate initial. La o cifra de afaceri de 899.957.263 mii lei, profitul brut inregistrat a fost de 211.514.235 mii lei, cel net fiind de 165.043.182 mii lei.

DUCTIL – rezultate finale 2003, estimari 2004

Referitor la evolutia DUCTIL pe parcursul anului trecut, Directorul Financiar, Administrativ si de Resurse Umane al companiei, Razvan BATRINU, afirma: « 2003 a fost un an deosebit pentru DUCTIL. Veniturile totale au crescut cu peste 18%, pana la 945 miliarde ROL, depasind bugetul aprobat de AGA la inceputul anului 2003, in timp ce cheltuielile s-au situat sub nivelul bugetat. Rezultatul a depasit astfel nivelul bugetat, ceea ce va permite distribuirea de dividende in suma bruta de 420 ROL/actiune, in crestere cu 17% fata de dividendul anului 2002» .

Investitiile realizate de DUCTIL in 2003 au insumat aproximativ 550.000 Euro, fiind utilizate in principal pentru implementarea unui nou soft integrat pentru contabilitate si distributie, automatizarea si robotizarea productiei, imbunatatirea conditiilor de munca, conservarea mediului si crearea si dotarea unui centru de formare profesionala si aplicatii.

Cifra de afaceri estimata pentru acest an este de 969.855 milioane lei, profitul net prognozat fiind de 148.926 milioane lei.

Detalii despre modul de realizare a acestor cifre ofera Directorul de Marketing al DUCTIL, George LUPU: « In 2004 DUCTIL isi propune cresterea cifrei de afaceri pe seama vanzarii de produse si servicii noi. Cu toate acestea, din cauza cresterilor de preturi la materii prime (otel, nichel, molibden, pulbere de fier), superioara cresterii veniturilor DUCTIL si ca urmare a eliminarii cotei de impozit reduse pentru export, se estimeaza obtinerea unui rezultat net in scadere fata de 2003».

In ceea ce priveste noutatile, DUCTIL pune la dispozitia operatorilor romani in sudare si taiere din acest an, cu sprijinul unor colaboratori externi, sisteme performante de aspiratie si filtrare a fumului de sudare, adaptate cerintelor industriei moderne si menite sa asigure un mediu de munca sanatos.
De asemenea, gama de consumabile de sudare se largeste cu un nou tip de sarma tubulara, CITOFLUX, produsa la Buzau de noua filiala a Grupului, SPS, destinata constructiilor navale, feroviare si de material rulant, de poduri, etc., care asigura o productivitate foarte ridicata.In ceea ce priveste serviciile, prin noul Centru Regional de Formare si Dezvoltare Profesionala in Domeniul Sudarii, DUCTIL organizeaza cursuri pentru calificarea in meseria de sudor si specializari si autorizari in cele mai noi procedee de sudare si taiere a metalelor. Pe fondul unei lipse acute de specialisti sudori, centrul pune la dispozitia firmelor romanesti o noua parghie pentru cresterea productivitatii si calitatii produselor prin dezvoltarea nivelului profesional al angajatilor.

Investitiile pe care DUCTIL le va realiza in acest an, in valoare totala de aproximativ 900.000 Euro, vor viza in principal modernizarea halelor de productie, cresterea calitatii produselor prin modernizarea echipamentelor de control al calitatii, imbunatatirea mediului de munca si achizitii de tehnologie informatica.


Despre DUCTIL

DUCTIL, cel mai important actor roman de pe piata sudarii si taierii metalelor, face parte din Grupul multinational AIR LIQUIDE WELDING (ALW), lider european in domeniu. 70,9% din actiunile companiei buzoiene sunt detinute de ALW prin filiala sa italiana FRO, 11,8% apartin BROADHURST INVESTMENTS LIMITED, restul fiind detinute de diferiti actionari, in cea mai mare parte rezultati in urma privatizarii in masa. Numarul total de actiuni DUCTIL este de 183.995.960, cu o valoare nominala de 1000 lei.
Cristina IONITA
tel. 0238726061

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ductil/ductil-rezultate-finale-2003-estimari-2004