Grupul multinational AIR LIQUIDE WELDING conteaza pe DUCTIL pentru a-si asigura cresterea

Buzau - 2 august 2005

Comunicat tip General in Industrie

Aflat in vizita la DUCTIL - principalul furnizor roman de solutii complete pentru sudarea si taierea metalelor – Presedintele grupului-mama AIR LIQUIDE WELDING, Eugene PONT, a subliniat importanta companiei buzoiene pentru industria romaneasca si pentru dezvoltarea grupului. “Am gasit la Buzau o fabrica frumoasa si o echipa foarte motivata, rezultate bune si frumoase; AIR LIQUIDE WELDING conteaza pe DUCTIL pentru a-si asigura cresterea” – a afirmat Eugene PONT la finalul vizitei.

DUCTIL, integrata grupului AIR LIQUIDE WELDING (ALW) in 1999, este cea mai mare fabrica de consumabile din cadrul acestuia, prin productia de electrozi inveliti pentru sudare fabricati la Buzau. Dupa integrare, DUCTIL a devenit furnizor de solutii complete pentu sudare si taiere, prin completarea ofertei cu echipamente, consumabile si accesorii produse in celelalte unitati de productie ale ALW.

In ultimii ani, oferta companiei s-a imbogatit si cu o serie de servicii in domeniul sudarii si taierii metalelor, DUCTIL detinand la Buzau centre moderne pentru formare profesionala si service pentru echipamentele comercializate. Cifra de afaceri previzionata de DUCTIL pentru acest an este de peste 30 de milioane de euro.

Experienta pozitiva traita prin integrarea DUCTIL in grupul AIR LIQUIDE WELDING a determinat conducerea acestuia sa demareze, in 2002, o noua investitie in Romania. Astfel, grupul produce aici si sarma tubulara pentru sudare, produs avansat tehnologic, cu o cerere in crestere pe piata romaneasca, urmare a procesul accentuat de modernizare a industriei de profil.

AIR LIQUIDE WELDING este lider pe piata europeana de sudare si taiere si printre primii trei furnizori la nivel mondial. Cifra de afaceri a grupului la nivelul anului trecut a fost de 503 milioane de euro.

Despre DUCTIL

Compania buzoiana DUCTIL, lider pe piata de sudare si taiere din Romania, detine 183.995.960 actiuni, cu o valoare nominala de 1.000 lei. Societatea produce electrozi inveliti pentru sudarea metalelor si comercializeaza intreaga gama de consumabile, echipamente si accesorii pentru sudare si taiere, produse de societati apartinand Grupului mama, AIR LIQUIDE Welding. DUCTIL asigura consultanta, asistenta tehnica si service pentru produsele comercializate precum si servicii de formare profesionala si autorizare in sudare si taiere prin centrul de formare propriu, situat la Buzau.
Cristina IONITA
tel. 0745111786
cristina.ionita@airliquide.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ductil/grupul-multinational-air-liquide-welding-conteaza-pe-ductil-pentru-a-si-asigura-cresterea