Vanzari cu 15% mai mari pentru DUCTIL in primele 9 luni din acest an

Comunicat tip General in Industrie

Fisiere atasate:

10529-alphatome2.jpg

Vanzarile companiei DUCTIL in primele noua luni din acest an insumeaza 88 milioane RON, cu un milion de lei noi mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce corespunde cu o crestere a vanzarilor exprimate in Euro cu 15%. Compania, cel mai mare furnizor roman de solutii complete pentru sudarea si taierea metalelor si lider de piata pe acest segment, produce la Buzau electrozi pentru sudare si comercializeaza intreaga gama de consumabile, echipamente, accesorii si servicii pentru sudare si taiere.

Vanzari cu 15% mai mari pentru DUCTIL in primele 9 luni din acest an

Cifra de afaceri a fost realizata prin cresteri ale vanzarilor la unele categorii de produse care merg pana la 135%, situatie inregistrata la sarma tubulara pentru sudare. Introducerea pe piata in acest an a unor echipamente pentru sudarea automata cu microplasma a determinat cresterea volumului de vanzari de echipamente automate pentru sudare cu peste 75% in timp ce vanzarile realizate la echipamentele automate de taiere au crescut cu 6%. Cresteri importante fata de primele 9 luni din 2004, de 20%, au mai fost inregistrate la vanzarile de electrozi de inox din productia proprie. Lansarea unei game noi de accesorii pentru sudare si taiere in acest an a determinat, de asemenea, cresteri ale vanzarilor la aceasta categorie de produse cu 19%.

Referitor la productia de electrozi, cantitatea obtinuta in primele 9 luni din 2005 a fost de 13.063 tone, din care productia destinata exportului a fost de 6.784 tone, reprezentand 51,9 % din totalul productiei. Vanzarile totale de electrozi pentru aceeasi perioada au fost de 13.191 tone de electrozi, din care la export au fost de 6.797 tone, adica 51,5%.

Activitatea desfasurata pe primele 9 luni ale anului 2005 s-a incheiat cu un profit net de 10,36 milioane RON, mai mic cu 6 milioane RON fata de aceeasi perioada a anului 2004.

Referitor la rezultatele obtinute de DUCTIL in primele luni din acest an, Razvan BATRINU, Director General Adjunct, afirma: “Prin cresterea cu 15% a cifrei de afaceri in Euro in primele 9 luni ale anului, DUCTIL a continuat sa isi consolideze pozitia de leader al pietei sudarii si taierii in Romania, reusind astfel sa compenseze aprecierea leului si sa isi mentina cifra de afaceri in RON la un nivel comparativ cu cel al perioadei similare din 2004. Din pacate, cheltuielile au avut un trend nefavorabil, la aprecierea monedei nationale fata de Euro adaugandu-se si alte influente negative: cresterea preturilor la energie electrica si gaze, cresterea preturilor la materiile prime, in special la aliajele feroase si diverse alte pulberi metalice si cresterea costurilor maoperei, in linie cu inflatia.
Toate aceste influente nefavorabile au contribuit la o scadere a profitului comparativ cu 2004, insa, cu toate acestea, DUCTIL a reusit sa mentina un cash flow pozitiv, la sfarsitul perioadei societatea inregistrand un plus de 800 mii Euro.
Pentru a contracara efectele negative mentionate, in ultima perioada s-au luat o serie de masuri de reducere a costurilor - negocierea cu un nou furnizor de energie, cresterea productivitatii - astfel incat pentru ultimul trimestru al anului previzionam rezultate care sa contribuie la micsorarea diferentei fata de 2004.”

Despre DUCTIL

Compania buzoiana DUCTIL, lider pe piata de sudare si taiere din Romania, detine 183.995.960 actiuni, cu o valoare nominala de 1.000 lei. Societatea produce electrozi inveliti pentru sudarea metalelor si comercializeaza intreaga gama de consumabile, echipamente si accesorii pentru sudare si taiere, produse de societati apartinand Grupului mama, AIR LIQUIDE Welding. DUCTIL asigura consultanta, asistenta tehnica si service pentru produsele comercializate precum si servicii de formare profesionala si autorizare in sudare si taiere prin centrul de formare propriu, situat la Buzau.
Cristina IONITA
tel. 0745111786
cristina.ionita@airliquide.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ductil/vanzari-cu-15-mai-mari-pentru-ductil-in-primele-9-luni-din-acest-an