10 cele mai frumoase idei de amenajare a grădinii

BUCURESTI - 28 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Imobiliare

Grădinile reprezintă spații în care îți poți petrece timpul bucurându-te de aer liber, dar și de un aspect special, în timp ce te relaxezi făcând activitățile preferate. Află care sunt cele mai frumoase idei de amenajare a grădinii și de ce anume ai nevoie pentru a obține aspectul dorit.

10 cele mai frumoase idei de amenajare a grădinii

10 cele mai frumoase idei de amenajare a grădinii

Amenajarea grădinilor în pantă

O categorie aparte a grădinilor este cea în care suprafața de teren nu este perfect plană. Acest lucru nu ar trebui să te descurajeze, deoarece gradinile in panta pot fi amenajate cu ușurință folosindu-te chiar forma terenului. Poți crea jardiniere cu flori, săpate în panta terenului, sau poți crea un aspect deosebit folosind cărămida pentru a evidenția zonele cu flori. 

Grădinile în pantă îți oferă chiar și posibilitatea de a crea trepte și zone pavate, iar aceste amenajări vor creea un spațiu cu adevărat special în grădina ta.

Amenajează ronduri cu flori de-a lungul aleilor

Pentru a te bucura de un aspect special al grădinii, ai putea opta pentru pavarea aleilor de trafic și pentru plantarea florilor de-a lungul acestor alei. De asemenea, poți include în amenajare și lămpile de grădină, pe care să le dispui asimetric, de-a lungul zonelor cu flori. 

Amplasează o fântână arteziană

o una dintre cele mai frumoase idei de amenajare a unei grădini este cea în care incluzi de asemenea și elemente naturale, așa cum este apa. Dacă nu ai posibilitatea de a amenaja un iaz în grădină, atunci o fântână arteziană poate fi o soluție perfectă. Poți realiza o fântână din piatră, în diferite forme, care să te ajute atât să răcorești spațiul grădinii, dar și să te bucuri de o amenajare specială.

Construiește un grătar de grădină

Atunci când vrei să amenajezi grădina astfel încât să te bucuri de un timp minunat alături de prieteni și familie, ar trebui să iei în calcul construirea unui grătar de grădină. Vei avea nevoie de cărămidă și de piatră naturală pentru acoperire, dar și de un adeziv care să te ajute să lucrezi eficient, pentru ca rezultatul final să îți ofere cadrul perfect pentru a te bucura de frumusețea grădinii tale. 

Amenajează grădini suspendate

Grădinile suspendate pot fi realizate pe structură din fier forjat, de care poți agăța diferite ghivece. De asemenea poți opta pentru placaj OSB pe care să atașezi ghivecele, pentru că acesta va conferi și un plus de izolare spațiului, dacă vrei să realizezi un perete de protecție. 

Amenajează jardiniere în anvelope de mașină

Pentru a te bucura de un aspect cât mai special al grădinii și să realizezi în același timp și un proiect de tip DIY, poți realiza o serie de jardiniere din anvelope de diferite tipuri. 

Pavează grădina cu ”pași” de ardezie

Ardezia este un material natural de o frumusețe uimitoare, care te poate ajuta să îți amenajezi grădina într-un mod inedit. Doar amplasează câteva plăci prin zona grădinii, sub forma unor pași și bucură-te de un aspect cu totul deosebit al grădinii tale. 

Îngrădește zonele cu flori

Gardurile de mici dimensiuni, colorate cât mai viu, pot fi o soluție deosebită de amenajare a grădinilor. Folosește garduri din lemn sau din plasă bordurată și nu uita să folosești cât mai multe culori, pentru a-ți complimenta grădina. 

Folosește mobilier de exterior

O masă și câteva scaune, o canapea sau o băncuță, fiecare dintre aceste idei pot schimba definitoriu aspectul grădinii tale. Alege mobilier de exterior, calitativ și durabil, pentru a te bucura de acesta pentru cât mai mult timp. 

Amplasează în grădină un leagăn sau un hamac

Dacă vrei ca în grădina ta să te bucuri de o relaxare deplină, atunci amplasează în grădina ta un leagăn de exterior sau un hamac. Zilele de vară vor fi cu siguranță mai plăcute și mai relaxante, iar tu te vei putea bucura mai mult de grădina ta.