3 idei de decor pentru nunțile de iarnă

BUCURESTI - 16 noiembrie 2021

Comunicat tip General in Afaceri

O nuntă este oricând un eveniment fericit, dar care necesită o pregătire atentă. Deși majoritatea nunților au loc în sezonul cald, nu înseamnă că un astfel de eveniment organizat în anotimpul rece nu poate avea un farmec aparte. Din contră, o nuntă organizată toamna sau iarna poate fi mai deosebită, tocmai din acest motiv. Doar nu degeaba perioada este denumită „the most wonderful time of the year”!

3 idei de decor pentru nunțile de iarnă

3 idei de decor pentru nunțile de iarnă

Îți prezentăm mai jos câteva idei de decor care te pot convinge că anotimpul rece poate fi ideal pentru a organiza o nuntă.

Decor glamour pentru o nuntă de poveste

Pentru o nuntă de iarnă poți crea un decor magic, de poveste și în ton cu sezonul rece folosind accesoriile și aranjamentele florale potrivite. 

Dacă îți dorești o atmosferă deosebită, un tip de decor recomandat și potrivit în anotimpul rece poate fi unul cât mai luxos și glamour. 

Pentru a obține o atmosferă cât mai rafinată și elaborată, elementele decorative se cer însă alese cu atenție. Pornind de la invitațiile de nuntă, până la ultimele accesorii care împodobesc sala și mesele invitaților, detaliile trebuie studiate și elaborate atent pentru ca ele să urmărească o temă unitară, rafinată și elegantă. Pentru o nuntă glamour în sezonul rece, alege ca și tonalitate generală pentru decorațiuni și accesorii nuanțe de crem, ivoriu, precum și auriul sau argintiul. Mesele mirilor și ale invitaților vor fi împodobite cu buchete albe de flori prețioase legate cu panglici decorative pentru aranjamente florale în nuanțe de argintiu sau auriu, scaunele pot fi împodobite cu funde elegante din satin delicat, iar în sală, ghirlande elegante de cristale cu sclipiri de diamant vor crea o atmosferă de vis. 

Dacă nunta are loc într-un cadru restrâns, nu uita nici de un set din porțelan fin, în care să-i servești pe invitați, la o masă decorată atent cu buchețele de flori, sfeșnice și lumânări în aceste tonalități de culoare. Cele mai potrivite flori în sezonul alb, care vor merge de minune atât pentru buchetul miresei cât și pentru cele de pe mesele invitaților, sunt calele, iasomia, orhideele, irișii, crinii sau trandafirii albi ori roz pudră. 

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jjfke

Decor tradițional în acord cu anotimpul rece  

Dacă te-ai decis pentru o nuntă în sezonul rece, probabil un decor în stil tradițional sau rustic va fi pe gustul tău chiar și pentru această ocazie. Însă, indiferent unde organizezi evenimentul, trebuie să ții cont că nu doar pregătirea celor mai interesante feluri de mâncare este importantă acum, ci și un ambient interesant și rafinat deopotrivă. Indiferent dacă recepția are loc într-o cabană intimă de munte sau o sală tradițională, poți decora salonul cu plante și flori specifice perioadei reci. De exemplu, micile aranjamente amplasate pe mese, în dreptul invitaților, pot fi realizate din flori și plante verzi de sezon cum sunt laurul sau lichenii decorativi, dar și cu ramuri cu frunze și flori uscate mici și colorate. Poți folosi și lumânări parfumate, împreună cu mici suporturi decorative din ceramică sau sticlă, învelite în hârtie colorată, în care să pui conuri de brad cu flori micuțe, colorate în alb și roșu. Împodobește salonul cu luminițe discrete și cu arcade sau ghirlande albe decorative realizate din vâsc și flori albe sezoniere, care vor da o notă de prospețime întregului decor.

Farmecul luminițelor argintii

Dintr-un decor potrivit pentru iarnă sau orice perioadă din anotimpul rece nu au cum să lipsească cât mai multe luminițe feerice, argintii sau aurii. Obții un decor de poveste pentru sala de mese, folosind ghirlande sau o perdea de luminițe albe/argintii, care să creeze o atmosferă de poveste. 

Pentru decorațiunile de pe mese alege flori albe pudrate cu argintiu strălucitor, ca de gheață. În aceeași tonalitate alege pentru candy bar decorațiuni din sticlă sau cristal, cake pops și prăjiturele ori fructe de pădure (afine, zmeură) ornate cu cristale strălucitoare comestibile sau pudrate cu zahăr.

Toate detaliile pentru o nuntă organizată în sezonul rece trebuie să fie atent alese, pentru a reda cât mai bine atmosfera specifică unei nunți de basm.