3 rețete cu pui ideale pentru un prânz rapid

BUCURESTI - 17 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Pentru zilele agitate din timpul săptămânii, când vrei să pregătești un prânz rapid și delicios, descoperă următoarele rețete sănătoase și simple cu pui.

3 rețete cu pui ideale pentru un prânz rapid

3 rețete cu pui ideale pentru un prânz rapid

Nuggets de pui cu sos de iaurt

Ingrediente

- 400 g piept de pui sau carne de pui semipreparata Papane (varianta Nuggets)

- 200 g firimituri de pâine din grâu integral (sau porumb/migdale măcinate)

- 200 g iaurt simplu

- 1 linguriță sare

- 1 lingură pudră de usturoi

- Un vârf de cuțit de piper negru măcinat

- 2 linguri parmezan dat pe răzătoare

 

Pentru sos:

- 250 g iaurt simplu

- 2 linguri muștar

- 1 lingură miere

 

Mod de preparare

*Sari peste pașii 1-4 dacă folosești nuggets congelați*

1. Spală pieptul de pui și taie-l în bucățele.

2. Într-un castron, amestecă iaurtul cu sarea, piperul și parmezanul dat pe răzătoare.

3. Unge bucățile de pui cu amestecul de iaurt, apoi dă-le prin firimiturile de pâine din grâu integral (sau firimiturile de porumb/migdalele măcinate).

4. Așează bucățelele de pui într-o tavă pentru copt tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 30-35 de minute la 190 °C până devin crocante. La jumătatea perioadei de coacere le poți întoarce pe cealaltă parte.

5. Pregătește sosul amestecând iaurtul, muștarul și mierea. Înainte de servire, le poți da la frigider.

6. Ca garnitură, poți folosi salată verde, cartofi sau orez. Poftă bună!

 

Pulpe de pui cu spanac și praz

Ingrediente

- 300 g pulpe de pui

- 300 g spanac baby

- 150 g roșii cherry

- 50 g brânză feta

- 1 praz

- 4 linguri piure de roșii

- 1 linguriță ulei de cocos

- 1 lingură muștar

- 1/2 linguriță sare de mare

 

Mod de preparare

1. Într-o tigaie adâncă sau wok, încălzește o lingură de ulei de cocos.

2. Adaugă pulpele de pui (fără os și fără piele) în tigaie și amestecă timp de 2-3 minute pentru a rumeni ușor carnea pe fiecare parte.

3. Adaugă piureul de roșii, aproximativ 150 ml de apă, sarea de mare, prazul spălat și mărunțit și fierbe amestecul timp de 5 minute, amestecând din când în când.

4. Adaugă spanacul spălat, roșiile cherry tăiate bucățele și muștarul.

5. Atunci când spanacul s-a înmuiat și carnea a fiert suficient, ia tigaia de pe foc, presară deasupra brânza feta și servește.

6. Poți servi mâncarea ca atare sau cu orez brun, cușcuș, paste din grâu integral sau hrișcă.

 

Piept de pui cu sos de portocale

Ingrediente

Pentru marinată:

- 600 g piept de pui

- 3 linguri sos de soia

- Coaja de la o portocală

- 2 căței de usturoi zdrobiți

- 1/4 linguriță piper negru măcinat

- 1/2 linguriță sare de mare

 

Pentru stratul crocant:

- 2-3 ouă

- 150 g firimituri din făină de grâu integral (sau migdale măcinate)

 

Pentru sos:

- 120 ml supă de legume

- Sucul de la 2 portocale

- 2 linguri miere

- 2 linguri apă

- 1 lingură amidon din porumb

 

Pentru garnitură:

- 1 cană și jumătate de quinoa

- 2 căni jumătate de apă

- Sare de mare

- Usturoi pudră

 

Mod de preparare

1. Spală bine portocalele, apoi șterge-le.

2. Taie pieptul de pui în “nuggets” mai mici pe care apoi le înmoi în ingredientele pentru marinată, timp de cel puțin 2 ore.

3. Dă bucățile de nugget marinate prin ou și apoi prin firimituri sau migdale măcinate.

4. Așază bucățile de pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 30-35 de minute la 190 de grade, până când devin crocante. La jumătatea perioadei de coacere, le poți întoarce pe cealaltă parte.

5. Între timp, fierbe quinoa în apă împreună cu sarea și condimentele.

6. Într-o tigaie adâncă, toarnă supa de legume, adaugă sucul de portocale și coaja de portocală, lasă-le să fiarbă, apoi adaugă mierea.

7. La final, adaugă în sos amidonul amestecat cu 2 linguri de apă.

8. Fierbe sosul până când se îngroașă, apoi dă-l deoparte de pe foc.

9. Servește nuggets de pui la cuptor împreună cu sosul de portocale.

 

Încearcă una dintre rețetele propuse și bucură-te de un prânz pe cinste, gustos și rapid!