5 lucruri pe care să le faci înainte de a aplica pentru un credit imobiliar

BUCURESTI - 6 iulie 2022

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Accesarea unui credit imobiliar poate fi o călătorie stresantă și confuză, mai ales la început. De aceea, ai nevoie să accesezi cât mai multe informații despre împrumuturile pentru locuință și să te organizezi corespunzător cu toate acțiunile și documentele pe care trebuie să le furnizezi.

5 lucruri pe care să le faci înainte de a aplica pentru un credit imobiliar

5 lucruri pe care să le faci înainte de a aplica pentru un credit imobiliar

Este important să fii pregătit să faci o ofertă unui vânzător în momentul în care găsești o proprietate care îndeplinește toate caracteristicile dorite.

 

Dar această ofertă n-o vei putea duce la capăt dacă nu ai toate elementele aliniate pentru creditul imobiliar. Iată cum să te pregătești înainte de a aplica pentru un credit imobiliar:

Verifică raportul scorului de credit personal

Drumul către aplicarea și aprobarea unui credit imobiliar începe cu verificarea și cunoașterea scorului de credit personal. Verificând raportul de credit, vei putea vedea dacă există discrepanțe sau greșeli care necesită clarificare înainte de a solicita un credit imobiliar.

 

Scorul de credit sau scorul FICO (Fair Isaac Corporation) este un instrument folosit la nivel internațional prin care se stabilește comportamentul de plată și, implicit, gradul de risc al unei persoane care solicită un împrumut. Acest aspect este mai ales important pentru un credit imobiliar întrucât suma împrumutată este mult mai mare decât pentru alte credite, iar perioada de rambursare reprezintă o responsabilitate întinsă pe aproximativ 30 - 35 de ani.

Depune avansul de plată la bancă

Ca să te califici pentru un credit imobiliar trebuie să dovedești că ai avansul de plată - care reprezintă, de obicei, 15% sau 20% din valoarea totală a proprietății. Important este să te gândești care este valoarea maximă pe care ai putea să o cheltuiești pentru o locuință, iar în funcție de acest criteriu, să economisești din venitul lunar pentru a atinge obiectivele de avans.

 

Indicat este să-l depui la bancă după ce ai verificat ofertele imobiliare de la Credit Europe Bank și chiar înainte să aplici pentru credit.

Organizează documentele pe care trebuie să le furnizezi

Interesează-te de ce documentele vei avea nevoie pentru a aplica pentru un credit imobiliar. Poți verifica pe site-ul creditorului sau poți discuta cu un consultant de la Credit Europe Bank dacă ai nelămurire în legătură cu documentele necesare.

 

Dacă venitul tău lunar este înregistrat la ANAF, furnizarea și verificarea documentelor de către creditor este mult mai ușoară. Dar dacă ești freelancer, va trebui să dovedești că ai capacități de rambursare a creditului prin alte tipuri de acte.

Plătește celelalte datorii/împrumuturi

Ai mai puține șanse să fii aprobat pentru un credit imobiliar dacă ai alte datorii active. Astfel că, reducerea datoriilor și încheierea celorlalte contracte de credit  te vor ajuta să-ți îmbunătățești nu doar scorul de credit, dar și șansele pentru aprobarea împrumutului imobiliar.

Păstrează-ți locul de muncă

Este esențial să menții un echilibru profesional și personal în timp ce te aflii într-un proces de solicitare a unui credit imobiliar. Chiar dacă renunți la actualul loc de muncă pentru o poziție care plătește mai bine, există totuși o șansă ca cererea ta de credit să fie refuzată. Creditorii acordă mai multă atenție vechimii la locul de muncă decât poziției deoarece vechimea înseamnă stabilitate, iar stabilitatea se referă la încrederea în comportamentul de plată.

 

În timp ce te pregătești să achiziționezi locuința ideală pentru tine și familia ta, ia în considerare lucrurile pe care trebuie să le urmărești înainte de a aplica pentru creditul imobiliar.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/5-lucruri-pe-care-sa-le-faci-inainte-de-a-aplica-pentru-un-credit-imobiliar