Apartament cu 2 camere vs apartament cu 3 camere: cum decizi ce alegi

BUCURESTI - 1 noiembrie 2022

Comunicat tip General in Imobiliare

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care va fi necesar să le iei în calcul atunci când te muți este și spațiul disponibil din noua locuință. Prin spațiu nu ne referim neapărat la suprafața disponibilă, ci și la felul în care va fi compartimentat apartamentul.

Apartament cu 2 camere vs apartament cu 3 camere

Apartament cu 2 camere vs apartament cu 3 camere

Așadar, atunci când vrei vrea să cumperi sau să închiriezi un apartament, vei alege unul cu 2 sau cu 3 camere? De preferat va fi să iei în calcul aspectele următoare, înainte de a lua decizia finală.

Bugetul și prețul

Cu siguranță bugetul și prețul vor fi primele două aspecte pe care merită să le pui în balanță. Însă, nu te lăsa păcălit, numărul de camere nu va fi întotdeauna cel mai important criteriu prin care determini dacă un preț este corect sau nu. De pildă, un apartament cu trei camere în zona Crângași poate fi mai ieftin decât unul cu două camere în zona Floreasca.

Cu alte cuvinte, poți alege numărul de camere și în funcție de buget, dar nu va fi întotdeauna un aspect deosebit de relevant.

Numărul de locatari

Te muți singur, cu partenerul/partenera de viață, cu tot cu copil sau cu alte rude? De preferat ar fi ca atunci când te muți fiecare persoana să aibă camera proprie. Așadar, pentru un cuplu și un copil poate fi ideal un apartament de trei camere, iar pentru doi prieteni, un apartament de două camere.

Intimitatea este importantă pentru fiecare locatar, așadar asigură-te că fiecare are un spațiu doar al lui/ei în care se poate retrage la finalul zilei.

Locul din care muncești

Până de curând, majoritatea dintre noi plecam dimineața de acasă și mai reveneam seara, asta deoarece între 9 și 6 eram la birou și/sau pe teren. Așadar, apartamentul era doar locul în care dormeam sau ne odihneam seara și în weekend. Astfel, un apartament cu două camere era arhisuficient pentru majoritatea dintre noi.

În zilele noastre fenomenul work from home a luat amploare și mulți dintre noi mergem rar sau chiar deloc la birou. Desigur, asta înseamnă că ori lucrăm de acasă, ori din diverse puncte de lucru comune. Categoric, nu toată lumea își permite sau vrea să lucreze de la o cafenea sau dintr-un spațiu de lucru comun în fiecare zi. În acest caz se recomandă amenajarea unui spațiu special pentru birou la domiciliu. Dacă te regăsești în această situație, cel mai probabil vei dori un apartament cu trei camere.

Stilul de viață

Cum îți influențează stilul de viață alegerea numărului de camere disponibile într-un apartament? Dacă ești genul care preferă activitățile în aer liber și nu ratezi șansa de a pleca de acasă în fiecare weekend, un apartament cu două camere va fi mai mult ca sigur potrivit pentru tine.

Spre deosebire de situația de mai sus, dacă îți place să faci mișcare la interior sau ai diverse hobby-uri care necesită și un oarecare spațiu de depozitare, cel mai probabil vei opta pentru un apartament cu trei camere. A treia cameră poate fi destinată aparatelor de fitness, unui studio de fotografie sau pictură sau poate unor dispozitive electronice cu care te distrezi din când în când.

Ia în calcul toate aspectele de mai sus și vei realiza destul de repede care stil de locuință ți se potrivește!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/apartament-cu-2-camere-vs-apartament-cu-3-camere-cum-decizi-ce-alegi