Care sunt metodele de rambursare a unui credit, indiferent de tipul acestuia

BUCURESTI - 5 decembrie 2022

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Un credit de orice tip se referă la o sumă de bani care este împrumutată de bănci sau de o instituție financiară nebancară unui debitor cu intenția că această sumă va fi primită înapoi cu dobândă într-un interval de timp contractual.

Care sunt metodele de rambursare a unui credit si tipul acestuia

Care sunt metodele de rambursare a unui credit si tipul acestuia

Returnarea sumei împrumutate de către un debitor către o instituție financiară este cunoscută sub numele de rambursarea creditului/împrumutului. Să trecem în revistă cum funcționează rambursarea unui credit și care sunt metodele prin care poți face asta.

Cum funcționează rambursarea unui credit?

Actul în sine de rambursare a unui credit către creditorul în cauză nu este un proces dificil de înțeles. Atunci când o bancă sau o instituție nebancară (IFN) acordă un împrumut unui client persoană fizică sau juridică, există un risc inerent implicat. Pentru a diminua acest risc, instituția impune adăugarea unei dobânzi la împrumut - rata dobânzii.

Clientul va trebui să ramburseze împrumutul în rate cunoscute sub numele de rate lunare echivalate. Aceste rate se formează din: o parte din valoarea principală care este împrumutată plus valoarea dobânzii.

Valoarea ratelor lunare va depinde de alegerea clientului la contractarea creditului: rate fixe sau rate variabile. Ratele fixe se referă la o valoare lunară care nu variază în timpul perioadei de rambursare a creditului. În schimb, ratele variabile vor fluctua în funcție de valoarea de piață și alți factori economici.

Care sunt metodele de rambursare a unui credit?

Există o serie metode de rambursare a unui credit, indiferent de tipul acestuia, care pot îndeplini nevoile clienților de a-și menține sănătatea financiară:

Plata integrală a împrumutului

Pentru un credit rapid, doar cu buletinul, de la o instituție financiară nebancară, plata sumei datorate trebuie efectuată în termen de 30 de zile de la data acordării împrumutului, prin plata sumei integrale sau a sumei minime de plată de pe factură. Desigur, plata integrală aduce cu sine beneficii financiare pentru debitor care au legătură cu minimizarea ratei dobânzii acumulate.

Dacă alegi această metodă de rambursare, ai varianta accesării unui credit până la salariu care te poate scăpa de grijile cheltuielilor pe care nu le poți acoperi.

Plata integrală a unui împrumut rapid de la Viaconto se poate face direct cu cardul în contul tău de client, la casieriile băncilor sau la cea mai apropiată stație de plată SELFPAY.

Plata în rate a împrumutului

Pentru rambursarea în rate a unui credit de locuință, auto sau a unui card de cumpărături, există mai multe planuri de înapoiere a banilor:

Plan flexibil de rambursare: În acest plan, valoarea ratelor lunare cu dobândă scade pe măsură ce termenul de rambursare progresează, adică se apropie de data scadentă contractuală. Acest lucru înseamnă că suma în rate va fi mai mare în primele luni sau primii ani, reducându-se cu timpul;

Plan de rambursare crescător sau accelerat: Spre deosebire de opțiunea anterioară, în aces plan, valoarea ratelor crește cu timpul și va fi mai mică în primele luni sau primii ani. Dacă te aștepți la un venit mai mare în viitor, atunci acest plan de rambursare ar putea fi bun pentru sănătatea ta financiară;

Plan fix de rambursare: În acest plan, fiecare rată are aceeași valoare pe toată durata de viață a împrumutului, până la înapoierea sumei integrale împrumutate plus dobânda impusă de creditor pentru utilizarea serviciului de împrumut.

Rambursarea ratelor unui credit se poate face automat, prin extragerea sumei din contul curent al unui debitor sau se poate face manual prin plata cu cardul sau la o sucursală a instituției.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/care-sunt-metodele-de-rambursare-a-unui-credit-indiferent-de-tipul-acestuia