Ce trebuie sa știi despre părul uscat și deteriorat

BUCURESTI - 14 februarie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Părul este supranumit “podoaba capilară” cu un motiv. Are puterea de a te face să strălucești într-o mulțime. Totuși, dacă nu este îngrijit în mod corespunzător, va deveni uscat și deteriorat, iar acest lucru se va înrăutăți pe termen lung. Află cum să-l îngrijești pentru a deveni moale, strălucitor și sănătos.

Ce trebuie sa știi despre părul uscat și deteriorat

Ce trebuie sa știi despre părul uscat și deteriorat

Cele mai frecvente semne că părul este uscat și deteriorat îl reprezintă faptul că nu mai este strălucitor, nici elastic. Un alt semn, poate și mai evident, este creșterea fragilității firului de păr. Acesta devine mai slăbit și se rupe mai ușor, mai des. 

Alte semne la fel de concludente sunt vârfurile despicate, senzația de aspru la atingere, tendința de electrizare și faptul că este greu de aranjat. De asemenea, își pierde umiditatea, adică se reduce conținutul de apă din interiorul firului de păr. Pentru a-i reda vigoarea și frumusețea naturală ai nevoie de produse pentru îngrijirea părului uscat și deteriorat

Factori care duc la uscarea părului

Părul tău este direct afectat de factorii externi cu care ia contact și care îl pot influența în mod negativ. De aceea, este bine să te expui cât mai puțin la factorii externi care îl usucă. 

Ar fi indicat să eviți vopsirea părului în nuanțe intense, deoarece ingredientele chimice pot distruge firul de păr pe termen lung. Acestea diminuează sebumul și reduc umiditatea naturală.  

Specialiștii în îngrijirea părului recomandă să eviți folosirea frecventă a unei perii nepotrivite, dar și a aparatelor care emană căldură ridicată cum ar fi uscătoarele de păr, plăcile de îndreptat sau creponat părul sau periile electrice. 

Toate aceste produse de styling care te ajută să arăți bine zi de zi sunt de fapt factori externi care usucă părul și îl deteriorează în mod iremediabil. Totuși, dacă nu-ți poți usca părul în mod natural, este bine să alternezi aerul cald cu cel rece și să menții o distanță de cel puțin 20 cm față de podoaba capilară.  

Mai mult, este recomandat să îți îngrijești părul în funcție de anotimp. Pe perioada verii este bine să îl lași să se usuce natural, în timp ce pe durata iernii îl poți proteja contra frigului folosind produse cu protecție termică atunci când utilizezi uscătorul. 

Alți factori care conduc la uscarea părului sunt alimentația și nivelul de stres. Aceștia pot afecta întregul organism, nu numai părul și unghiile care conțin keratină. 

Ingrediente care ajută părul uscat să-și recapete frumusețea

Evitarea factorilor care duc la uscarea părului este esențială pentru recuperarea strălucirii și sănătății podoabei capilare. Pe lângă acest lucru, însă, poți să apelezi la produsele care sunt formulate cu următoarele ingrediente:

1. Creatina - este considerat ingredientul-minune în tratarea părului deoarece îi oferă volum, îl fortifică și ajută la stabilizarea din interior;

2. Phytokeratina - reprezintă un amestec de proteine hidrolizate provenite din cereale care au rolul menținerii părului cât mai hidratat și strălucitor;

3. Panthenolul - este un adjuvant în reținerea și sigilarea umidității în interiorul firului de păr, ceea ce previne uscarea sa, hidratează și întărește părul pe termen lung. 

Ce produse să folosești pentru părul uscat și deteriorat?

Pentru a avea un păr strălucitor și sănătos, ai nevoie să-ți tunzi vârfurile o dată la fiecare 3 luni, de o dietă echilibrată și de un ritual zilnic de îngrijire cu produsele potrivite. Pe lângă șampon, va trebui să folosești măști hrănitoare, tratamente de întreținere, seruri care ajută părul să devină sănătos și să-și recapete strălucirea.  

În concluzie, un păr uscat și deteriorat nu este un capăt de lume, dar va trebui să investești timp, energie și bani pentru a-l vindeca. Alege produsele destinate părului uscat și deteriorat, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/ce-trebuie-sa-stii-despre-parul-uscat-si-deteriorat