Crama Girboiu: Vinuri pentru toate gusturile

BUCURESTI - 23 mai 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Vinul este regina bauturilor, atat din punct de vedere al caracteristicilor, cat si al popularitatii. Istoria vinului se impleteste cu cea a omului, iar influenta sa nu s-a manifestat doar asupra bunei dispozitii, ci si a comertului, religiei si relatiilor dintre state.

Crama Girboiu: Vinuri pentru toate gusturile

Crama Girboiu: Vinuri pentru toate gusturile

Vinul se bea atat in casele bogatilor, cat si ale oamenilor obisnuiti, in toate contextele sociale. Un vin bun este o opera de arta, care necesita cunostinte, cultura si grija fata de cultivare si productie. Vinuri bune nu se gasesc doar in cramele celebre din Franta sau Italia, ci si la noi in tara. O crama care impresioneaza cu   vinurile sale este Crama Girboiu, despre care merita sa afli mai mult.

 

Crama Girboiu si calitatea vinului

Crama Girboiu este o afacere de familie, infiintata in 2005, al carei scop a fost de la inceput obtinerea unor vinuri de calitate, in acord cu conditiile de sol si clima din zona. Situata in Vrancea, crama adaposteste vinuri obtinute de pe domeniul propriu, care beneficiaza de un sol puternic mineralizat si conditii de clima ideale. Pe cele 170 de hectare se cultiva soiuri diverse de struguri, care sunt apoi transformati, cu ajutorul tehnologiei vinivole moderne, in vinuri valoroase. Gasim aici struguri din sortimentele:

Feteasca Regala;

Feteasca Alba;

Feteasca Neagra;

Plavaie;

Sarba;

Sauvignon Blanc;

Chardonnay;

Merlot;

Muscat Ottonel;

Shiraz;

Cabernet Sauvignon;

Pinot Noir.

 

Colectii de vinuri

Vinuri rosii

Vinurile rosii de la Crama Girboiu sunt pe gustul tuturor consumatorilor, datorita selectiei soiurilor si calitatii inalte. Se disting in aceasta colectie:

Constantin Premium Red Blend, un asamblaj de Merlot, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon;

Bacanta Feteasca Neagra;

Bacanta Merlot Barrique;

Bacanta Syrah Barrique;

Epicentrum Merlot.

 

Vinuri albe

Vinurile albe disponibile la Crama Girboiu sunt aromate, cu gust bogat si proaspat. Cateva nume care merita incercate de orice pasionat sunt:

Petite Helena Premium White Blend, un cupaj de Sarba, Chardonnay si Chardonnay Berrique;

Bacanta Sauvignon Blanc Fumé si Bacanta Chardonnay, vinuri fermentate in baricuri de stejar frantuzesc;

Tectonic Fumé Blanc, un amestec de Sauvignon Blanc Fumé, Feteasca Alba si Riesling de Rhin;

Asamblaje din Epicentrum Sarba si Plavaie si din Epicentrum Aligote si Muscat Ottonel.

 

Vinuri Rosé

Vinurile Rosé de la Crama Girboiu formeaza o colectie care sta sub semnul prospetimii si aromelor, ideale pentru sezonul estival. Iti recomandam:

Bacanta Rosé Special Edition;

Tectonic Rosé;

Epicentrum, aflat 3 ani la rand in topul vinurilor romanesti rosé.

 

Vinurile de colectie de la Crama Girboiu

Orice crama care se respecta are o colectie cu vinuri special selectate. Si la Crama Girboiu exista vinuri foarte valoroase, care au castigat premii la concursuri nationale si internationale. Acestea sunt invechite intr-un mediu propice maturarii gustului, in conditii de temperatura si umiditate constante. Pentru ca se invechesc in sticle, vinurile de colectie dezvolta arome suplimentare, cunoscute si ca arome tertiare. Fine si elegante, aceste vinuri trebuie gustate pe indelete, alaturi de preparate excelente si oameni dragi. Iti recomandam urmatoarele vinuri speciale:

Bacanta Merlot Barrique 2009, un vin rosu cu reflexe portocalii si gust aproape de perfectiune, datorita conditiilor exceptionale ale anului 2009; 

Tectonic Muscat Ottonel 2014, un vin alb, cu gust persistent si corpolenta;

Bacanta Chardonnay Barrique 2015, un vin care a strans numeroase premii la concursuri internationale, inclusiv o medalie de aur;

Rezerva Familiei Sauvignon Blanc demisec 2009, un vin cu numeroase note de gust, premiat cu doua medalii de aur;

Epicentrum Aligote&Muscat 2012, un asamblaj care se distinge prin echilibrul perfect intre aciditate, gust si corp.

Rezerva Familiei Feteasca Neagra 2014, un vin care dovedeste ca si soiurile romanesti pot sta la baza unor produse vinicole premium.

Vinurile bune sunt rodul profesionalismului si al terroirului. Cele de la Crama Girboiu merita incercate de orice pasionat de vinuri.