Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde

BUCURESTI - 11 noiembrie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, HoReCa

Alegerea unui cuptor cu microunde pentru casa ta pare un lucru simplu, însă lucrurile se complică atunci când observi varietatea de modele și opțiuni existente pe piață. Înainte de a decide care este potrivit pentru tine e important să știi care sunt diferențele, astfel încât să alegi în funcție de nevoile tale. Altfel spus, să stabilești dacă ai nevoie de un cuptor cu microunde pe care să-l folosești des pentru a încălzi mâncarea sau pentru a prepara/dezgheța alimente. Calitatea produsului va fi dată atât de materialele din care este confecționat, cât și de funcțiile pe care le are; evident că și prețul său va crește în funcție de aceste criterii.

Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde

Cum alegi cel mai bun cuptor cu microunde

Iată de trebuie să ții cont pentru a alege cel mai bun cuptor cu microunde pentru tine: 

Tipul de cuptor cu microunde

În primul rând, stabilește care este tipul de cuptor cu microunde de care ai nevoie, astfel încât să se încadreze spațiului din bucătăria ta. Vei găsi pe piață două tipuri, cel standard și cei încorporabil.

Primul poate fi așezat și mutat oriunde: pe blat, pe masă său pe orice corp al mobilei. Important este să stea aproape de o priză și să nu aibă nimic deasupra și nici în spatele lui, ca să existe spațiu pentru ventilație. Principalul avantaj este acela că îl poți muta în interiorul bucătăriei sau, bineînțeles, îl poți lua cu tine în cazul în care te muți în altă locuință. 

Cuptorul incorporabil arată la fel ca un cuptor electric și se încadrează perfect în mobilierul deja existent în bucătărie. Estetica va fi unul printre principalele motive pentru a alege un astfel de obiect electrocasnic fiindcă acesta trebuie să se încadreze perfect în dimensiunile spațiului existent. Dacă te-ai decis asupra lui, atunci verifică atent și măsoară luând în calcul și spațiul necesar în spate și deasupra pentru răcire. Cuptoarele cu microunde de la Shop Miele sunt disponibile în ambele variante, atât încorporabil, cât și clasic. 

Puterea și capacitatea cuptorului cu microunde

Cel mai bun cuptor pentru tine este cel care vine în întâmpinarea nevoilor tale și se încadrează în bugetul pe care îl ai alocat pentru o astfel de achiziție. Alte două aspecte de luat în calcul sunt puterea și capacitatea cuptorului cu microunde. Puterea reprezintă wații, adică acea cantitate de energie emisă de aparatul electrocasnic. Numărul de W stabilește intervalul de timp în care mâncarea se va încălzi, mai mare sau mai mic. Puterea cuptoarelor cu microunde poate fi de la 600 - 800 W, în cazul celor mai mici și până la 1000 W și peste. În ceea ce privește capacitatea, aceasta se măsoare în litri și este, de fapt, volumul de la interiorul cuptorului, unde pot încăpea vase mai mici sau mai mari. Găsești cuptoare cu microunde de 20 și până la 25 de litri

Ia în calcul și alte detalii importante, de la culoarea cuptorului la tipul comenzilor (mecanice sau electronice) și funcțiile sale (grill sau defrost). Prețul cuptorului cu microunde va crește și în funcție de materialul din care este confecționat, cele din inox fiind ceva mai costisitoare. De asemenea și dacă are afișaj electronic va costa puțin mai mult. În ceea ce privește funcțiile de care dispune, orice cuptor va încălzi alimente, are inclusă opțiune de defrost, adică dezghețarea alimentelor, iar suplimentar poți opta pentru cele cu grill sau cu aer cald.