Cum alegi o casa de amanet de incredere

BUCURESTI - 9 decembrie 2021

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Casele de amanet reprezinta una dintre cele mai vechi institutii nebancare de unde se pot imprumuta bani. Cu toate ca exista o multime de idei preconcepute referitoare la activitatea unei astfel de unitati, nu trebuie sa trecem cu vederea faptul ca ramane o solutie financiara simpla si utila pentru oricine. In baza unor garantii reale, casa de amanet poate sa le ofere clientilor sai anumite sume de bani necesare pentru rezolvarea problemelor, in cel mai scurt timp si in conditii de maxima siguranta. Totusi, alegerea amanetului potrivit nu trebuie facuta la intamplare, ci in baza unei analize detaliate a optiunilor disponibile. Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare.

Cum alegi o casa de amanet de incredere

Cum alegi o casa de amanet de incredere

Verifica locul si serviciile pe care le ofera casa de amanet

O casa de amanet respectabila se afla intr-un loc usor accesibil, este transparenta si pune la dispozitia clientilor sai cele mai bune servicii. Mai mult, aceasta trebuie sa aiba si personal amabil, dispus sa-ti ofere orice informatie soliciti. Exista case de amanet specializate doar pe cateva servicii, insa, ca sa ai parte de o colaborare corecta, iti poti indrepta atentia spre centrele care se ocupa atat de amanetarea bunurilor de valoare─bijuterii de aur, pietre pretioase, genti si ceasuri de lux sau aparate electronice─cat si de vanzarea lor. Simpla verificare a serviciilor sau evaluarea unui pret cumparare aur la amanet te vor ajuta sa-ti formezi o opinie despre activitatea generala a casei de amanet.

Afla daca unitatea respectiva are licenta

Daca ai indoieli in ceea ce priveste colaborarea cu o casa de amanet, un bun indicator pentru cresterea increderii o reprezinta respectarea prevederilor legale. Astfel, este esential ca locul unde mergi sa lasi obiecte de valoare drept garantie pentru un imprumut sa detina toate licentele in conformitate cu legislatia nationala. Aici poti sa amanetezi bunuri foarte valoroase, asa cum sunt pietrele pretioase sau ceasurile de lux, de aceea, trebuie sa te asiguri ca lucrezi cu o unitate serioasa, care iti pastreaza lucrurile in conditii optime pana in momentul returnarii. In plus, o casa licentiata beneficiaza si de asigurari corespunzatoare in situatia in care obiectele amanetate sunt furate sau sufera orice tip de dauna in timpul detinerii lor.

Incearca sa cunosti toate conditiile magazinului

Inca de la bun inceput trebuie sa stii care sunt drepturile si obligatiile tale atunci cand colaborezi cu o anumita casa de amanet. Mai exact, unitatea respectiva trebuie sa-ti ofere transparenta si un contract clar in care sunt mentionate toate taxele, dobanzile si termenele de rambursare. Un amanet de incredere va clarifica orice amanunt, te va asigura de o evaluare corecta a bunurilor tale si va cauta sa-ti explice in detaliu si care sunt consecintele in cazul in care nu-ti indeplinesti obligatiile la timp. De asemenea, magazinul va avea grija sa te instiinteze si asupra comisioanelor pe care trebuie sa le platesti pentru o anumita perioada de timp.

Ai in vedere reputatia amanetului

In situatia in care intentionezi sa apelezi la o casa de amanet pentru un imprumut rapid, vanzarea sau achizitia unor produse, trebuie sa iei in considerare si reputatia unitatii. In general, o casa de amanet de incredere este considerata un membru activ intr-o comunitate. Asadar, ca sa afli cat de multumiti sunt clientii sai de serviciile pe care le ofera, citeste recenziile oferite de persoanele care au colaborat cu respectiva casa de amanet. In acest fel, vei afla informatii utile despre experienta, transparenta, seriozitatea si respectarea reglementarilor legale si a termenilor stabiliti initial de catre amanet.

 

Fiecare casa de amanet are propriile conditii in ceea ce priveste bunurile acceptate drept garantie, serviciile oferite si preturile practicate. Ca sa te asiguri ca vei beneficia de o colaborare decenta, ai grija sa te ghidezi dupa criteriile mentionate si sa verifici reputatia unitatii si rata de satisfactie a clientilor ca sa te asiguri ca vei avea parte si tu de o afacere profitabila.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/cum-alegi-o-casa-de-amanet-de-incredere