Cum să îți optimizezi cheltuielile zilnice cu tichetele de masă
BUCURESTI - 29 mai 2025
Comunicat tip Produse / Servicii in Social
Pentru mulți români, tichetele de masă reprezintă o resursă utilă pentru a cumpăra alimente, dar, prin câteva tehnici inteligente de gestionare, ele pot transforma semnificativ echilibrul bugetului unei familii. Și în cazul unui tânăr profesionist dornic să economisească, și în situația unui părinte care jonglează cu cheltuielile, dar și pentru cineva care își dorește pur și simplu să obțină mai mult din fiecare leu cheltuit, optimizarea utilizării tichetelor de masă poate duce la economii deloc de neglijat. Este nevoie de voință și de organizare.

https://www.pexels.com/
Pe ce ne bazăm. Primele calcule
Valoarea maximă a unui tichet este de 40,18 lei pentru o zi lucrătoare. Așadar, într-o lună cu 20 de zile lucrate, pe cardul dedicat tichetelor de masă vor intra peste 800 de lei, bani ce pot fi folosiți exclusiv pentru achiziția de produse alimentare din supermarketuri, cantine sau restaurante.
Cardul dedicat – cum este Up Dejun – poate fi folosit foarte ușor, inclusiv pentru plăți online, iar aplicația Up Mobil+ permite fiecărui utilizator o verificare constantă a soldului, ceea ce este un avantaj pentru cei care sunt dornici să economisească.
Pentru eficientizarea cheltuielilor, trebuie urmărite însă câteva aspecte. Nu este deloc complicat, dar este nevoie de organizare.
Planificarea cumpărăturilor
Înainte de a folosi tichetele, este utilă crearea unui plan de mese săptămânal și a unei listă clare cu produsele necesare. Acest obicei simplu ajută la evitarea cumpărăturilor din impuls.
În plus, înainte de a merge la magazin este recomandată verificarea stocurilor de alimente din dulap și frigider, pentru a evita dublarea produselor. Un alt pont este să consultați broșurile promoționale ale magazinelor pentru a vă face lista în funcție de ofertele curente.
Foarte importantă este și stabilirea unui interval orar pentru cumpărături, de preferat când nu vă este foame și nici nu s-a instalat oboseala. Scăpați astfel de tentația de a adăuga în coș produse neprogramate.
Monitorizarea cheltuielilor folosind o aplicație de buget sau de cumpărături este, de asemenea, utilă. Notând fiecare achiziție, se conturează o imagine mult mai clară asupra obiceiurilor de consum și ies mai ușor în evidență zonele unde se poate tăia din cheltuieli.
Contează foarte mult și gătitul acasă. Este binecunoscut că, în general, este mult mai economic decât să mănânci în oraș ori să comanzi. Folosiți așadar tichetele pentru a achiziționa ingrediente proaspete și gătiți porții mai mari ce pot fi consumate la mai multe mese ori pot fi congelate pentru utilizare ulterioară.
Gestionarea eficientă a surplusului
Dacă nu folosiți toate tichetele într-o lună, păstrați surplusul pentru ocazii speciale, cum ar fi sărbătorile sau evenimente importante, ca aniversările. În acest fel, veți reduce presiunea financiară în perioadele cu cheltuieli mai mari.
Tichetele de masă pot fi astfel mai mult decât o simplă facilitate pentru achiziționarea produselor alimentare. Cu puțină planificare și creativitate, devin un instrument eficient pentru optimizarea bugetului personal. Crearea unui buget structurat, monitorizarea constantă a cheltuielilor prin aplicații specializate și stabilirea unor obiective clare de economisire reprezintă baza unei gestionări eficiente a bugetului. Reducerea cheltuielilor nu înseamnă neapărat renunțarea la confort, ci mai degrabă identificarea alternativelor mai economice și eliminarea achizițiilor impulsive.
-
Nicoleta Badea - HR Admin
-
Pentru telefon si e-mail click aici
- DWF
-
Pagina contact: Contact DIGITAL WORKFORCE S.R.L.