Izolarea fonică a biroului: 6 metode simplu de pus în practică

BUCURESTI - 22 decembrie 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Încăperea în care realizezi cele mai multe activități, fie acestea pentru activitățile de la muncă sau pentru pasiunile și hobby-urile tale, este biroul. Este important ca spațiul să fie izolat acustic foarte bine pentru a nu deranja celelalte persoane de la job, din casă sau pe vecini.

Izolarea fonică a biroului: 6 metode simplu de pus în practică

Izolarea fonică a biroului: 6 metode simplu de pus în practică

Chiar dacă lucrezi împreună cu mai mulți colegi sau acasă, este important să delimitezi și să izolezi corespunzător biroul, astfel încât sunetul să se afle în permanență la un volum potrivit, care să nu îi deranjeze sau încurce pe ceilalți. Iată deci 6 metode prin care poți izola fonic biroul!

Covor pentru izolarea acustică a podelei

Una dintre cele mai facile modalități de a antifona camera în care se află biroul este de a acoperi podeaua cu un covor sau cu o mochetă mai groasă. Vei găsi o gamă extinsă de covoare de Black Friday, ideale pentru a putea fi asortate cu stilul de amenajare al biroului. 

Alături de covor, o pardoseală tratată acustic foarte bine ar trebui realizată din lemn masiv sau parchet dublu sau triplu stratificat, în defavoarea linoleumului, gresiei sau a altor materiale. Covorul va reduce transmiterea sunetului către alte camere cu 10 sau 15 decibeli.

Bureți acustici cofrați

Bureții acustici cofrați sunt elemente ce pot fi lipite sau prinse de pereții încăperii. Aceștia sunt folosiți în special în studiourile de muzică sau în camere în care se fac videoclipuri streaming, pentru influenceri sau pentru jucătorii profesioniști.

Bureții pot fi de diferite dimensiuni. În funcție de volumului sunetului pe care vrei să-l reduci, poți monta materialul pe fiecare perete în parte sau poți doar să plasezi doar câțiva. Aceștia sunt ideali și dacă îți dorești să crești calitatea sunetului.

Izolarea internă a peretelui

Dacă dorești un proiect durabil, care să trateze și izoleze acustic biroul, alături de hidroizolarea și izolarea termică a încăperii, atunci va trebui să folosești vată minerală: bazaltică sau de sticlă, spumă poliuretanică, polistiren sau alte materiale de izolare internă a pereților. Proiectul poate fi realizat doar în cazul în care dorești să renovezi biroul, apartamentul sau casa în care locuiești.

Tavan fals

O altă modalitate prin care poți reduce propagarea puternică a sunetului din interiorul biroului tău către restul clădirii este de a instala un tavan fals. Există diferite plăci cu modele și grosimi variate, fiecare dintre acestea reducând un anumit număr de decibeli. Tavanul fals este ideal mai ales dacă vrei să scazi sunetul pe verticală, între etaje. Cu ajutorul acestei metode, vei reduce un minim 20 de decibeli. 

Vopsea antifonică

Există vopsea specială care ajută la antifonarea, hidroizolarea și izolarea termică a pereților. Dacă îți dorești o soluție rapidă pentru biroul tău, atunci poți încerca această metodă. Cu toate acestea, dacă vrei să reduci sunete foarte puternice, este recomandat să combini această vopsea cu alte metode de izolare acustică.

Izolarea ramei de la ușă și ferestre

Cu ajutorul unei izolații de calitate în jurul ușii de acces și în jurul geamurilor din încăperea cu biroul, vei reduce sunetul auzit din exterior, dar și infiltrațiile de apă și pierderile de căldură. 

Poți folosi protecțiile anticurent, banda adezivă de etanșare. Totodată, acoperă orificiile, crăpăturile și îmbinările dintre ferestre, geamuri și pereți și folosește praguri pentru ușă.

Acum că ai descoperit cele mai populare metode pentru a izola fonic biroul, trebuie doar să găsești materialele necesare și să începi proiectul. Vei descoperi că sunetul încăperii va fi mult mai bun, iar zgomotul nu se va mai auzi la fel de tare în afara camerei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/izolarea-fonica-a-biroului-6-metode-simplu-de-pus-in-practica