MES: ce înseamnă și cum poate ușura activitatea firmei tale?

BUCURESTI - 7 martie 2023

Comunicat tip General in Afaceri

Vrei să dezvolți un business inteligent, cu rezultate excelente în termeni de eficiență și competitivitate? Îți prezentăm în continuare cum, prin implementarea de sisteme MES (Manufacturing Execution System) pentru planificarea producției și monitorizarea execuției, poți să realizezi aceste obiective.

MES ce înseamnă și cum poate ușura activitatea firmei tale

MES ce înseamnă și cum poate ușura activitatea firmei tale

Vrei să dezvolți un business inteligent, cu rezultate excelente în termeni de eficiență și competitivitate? Îți prezentăm în continuare cum, prin implementarea de sisteme MES (Manufacturing Execution System) pentru planificarea producției și monitorizarea execuției, poți să realizezi aceste obiective.

Ce înseamnă un sistem MES

Sistemele MES (Manufacturing Execution System) reprezintă aplicații software pentru unități de producție din diferite industrii. Pe baza acestor sisteme informatice specializate se asigură gestionarea, coordonarea și controlul resurselor pe toată durata procesului de producție.

Astfel, încă din momentul primirii unei comenzi, vei putea să planifici producția, să aloci eficient resursele umane și materiale disponibile și să programezi optim fluxurile tehnologice. Prin implementarea unui sistem MES în firma ta, vei obține produsele finite în cele mai bune condiții de eficiență economică.

Cum să folosești sistemele MES în firma ta

Sistemul MES potrivit pentru firma ta va acoperi toți pașii din planificarea și execuția producției: programarea operațiilor tehnologice impuse de comenzile primite, lansarea în execuție și urmărirea gradului de execuție a comenzilor, utilizând în paralel și terminale portabile și aplicând strategiile de producție adecvate: MTO (Make to Order) sau MTS (Make to Stock).

Prin implementarea infrastructurii hardware și software a sistemelor MES beneficiezi de conectivitatea resurselor la un nivel superior de digitalizare. De asemenea, poți să realizezi automat colectarea datelor, creând o “comunicare” directă între diferite utilaje și dispozitive.

Rularea modulelor specifice din sistemele MES asigură flexibilitate și proactivitate în gestionarea firmei tale. Poți să monitorizezi în timp real operațiunile de producție și să realizezi analize ale activității curente prin interfața de raportare.

Implementarea unui sistem MES - beneficii pentru producție

Prin utilizarea de sisteme MES, firmele din domeniul producției beneficiază de planificarea automată rapidă și precisă a activității, eliminarea erorilor, reducerea la jumătate a timpilor de lansare în producție, vizibilitatea totală a proceselor și a gradului de realizare a comenzilor, limitarea comunicării verbale și înlocuirea sa, în mare parte, cu instrucțiuni digitale pentru realizarea aprovizionării cu materiale și desfășurarea operațiilor tehnologice.

Se asigură astfel trasabilitatea completă de la materia primă până la produsul finit, pe lot sau palet, estimarea timpilor de finalizare a comenzilor de producție, prioritizarea comenzilor de producție în funcție de datele limită comunicate de clienți, aprovizionarea utilajelor cu materialele necesare, eliminarea timpilor morți, gestionarea automată a deplasării materiilor prime și a produselor semifinite de la o etapă de producție la alta.

Managerii și coordonatorii de producție pot urmări mai ușor indicatorii de performanță, pentru că pot vizualiza reprezentarea grafică actualizată a etapelor de producție, cu nivelul de realizare a obiectivelor stabilite în etapa de planificare. 

Pentru obținerea unor rezultate excelente în activitatea productivă, elimină erorile din producție cu xTrack MES, bazează-te pe predictibilitate și trasabilitate în operațiunile curente. Dezvoltă-ți firma prin digitalizare, automatizare și integrarea aplicațiilor de care ai nevoie pentru a controla și sincroniza activitățile zilnice și resursele disponibile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/mes-ce-inseamna-si-cum-poate-usura-activitatea-firmei-tale