Tipuri de coliere și alegerea lor în funcție de ținută

BUCURESTI - 6 iunie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

În magazinele de bijuterii și accesorii, găsești întotdeauna zeci de modele de coliere, cu pandantive și lungimi diferite, așa că, uneori, poate fi dificil să alegi bijuteria potrivită pentru ținuta ta. Tocmai, de aceea, îți recomandăm să optezi pentru mai multe modele, astfel încât să ai acasă o colecție completă de podoabe. Iar dacă ai nevoie de ajutor, iată care sunt colierele ideale pentru fiecare ținută.

Tipuri de coliere și alegerea lor în funcție de ținută

Tipuri de coliere și alegerea lor în funcție de ținută

Colier minimalist

Când vorbim despre coliere minimaliste, ne referim la lănțișoarele simple din aur sau argint, accesorizate adesea cu câte un medalion discret. Astfel de coliere sunt o alegere ideală pentru ținutele de vară, în special pentru cele de festival, putând fi purtate cu diferite cămăși (albe, din denim etc) sau cu rochii boho cu decolteu în V. 

Colier lung

În cazul colierelor lungi, vorbim despre modele care pornesc de la 30 cm și care pot ajunge până la 100 cm, acestea fiind înconjurate în jurul gâtului.

 

Colierele lungi, cu mai multe straturi, sunt potrivite în general pentru ținutele din mediul profesional, fiind adesea purtate de doamnele care preferă maletele sau bluzele cu guler pe gât. În schimb, există și colierele lungi cu medalioane statement, care pot fi o alegere ideală pentru o ținută de seară, mai ales dacă  îți dorești să pui în evidență acel outfit cu ajutorul unei bijuterii spectaculoase.

Colier rotund

Atunci când porți bluze sau rochii cu decolteu rotund poți alege întotdeauna un colier rotund. Spre exemplu, pentru o rochie office cu decolteu de tip bărcuță, poți opta pentru un colier de tip princess, cu o lungime de 40-50 cm, care să se oprească deasupra decolteului. De asemenea, poți opta pentru modelul de tip rope, care vine pe deasupra decolteului, oferind senzația de alungire.

 

Colier de tip chocker

 

Dacă ai în garderoba ta rochii sau topuri decoltate, fără bretele, le poți accesoriza cu un colier de tip chocker. Un astfel de colier va atrage atenția asupra gâtului, oferind o notă senzuală întregii ținute. Pentru ținutele de seară, poți opta pentru un chokerele cu pietre strălucitoare, cum ar fi colierele Pandora, iar pentru o ținută de festival, poți opta pentru un choker împletit, cu un pandantiv scurt. De asemenea, pentru rochiile de vară fără bretele, poți alege un chocker din scoici, care se potrivește perfect cu sezonul estival. 

Colier în V

Când ai o ținută cu decolteu în V o poți accesoriza tot cu un colier în V care să atragă atenția asupra pieptului. Poți opta pentru un colier cu un pandantiv unghiular, astfel încât acesta să se potrivească frumos cu forma unui V. Iar dacă ai o bluză cu un decolteu larg și adânc, atunci colierul ar trebui să fie mult mai lung. Este indicat ca un astfel de colier să se încadreze întotdeauna deasupra decolteului, astfel încât pandantivul să fie pe piele. 

 

De asemenea, colierele în V sunt ideale și pentru ținutele fără bretele, cu decolteu în formă de inimă. În general, rochiile de ocazie au un astfel de decolteu, așa că o asemenea ținută ar putea fi completată într-un mod rafinat cu un colier în V, care va atrage asupra zonei, accentuând eleganța umerilor.

Colier princess

Colierele princess sunt la baza gâtului și au o dimensiune medie, așa că sunt o alegere potrivită pentru bluzele care nu au un decolteu adânc. Pentru o ținută simplă de birou, poți alege întotdeauna un colier princess, care este discret și elegant.  

 

Așadar, atunci când îți alegi colierul, trebuie să ții cont întotdeauna de forma decolteului, dar și de designul piesei vestimentare. Spre exemplu, pentru cămășile înflorate sau bluzele cu gulere voluminoase, poți renunța la purtarea unui colier, pentru a evita un look încărcat. În schimb, pentru ținutele minimaliste, pentru rochiile de ocazie sau pentru bluzele simple sau cele decoltate, poți alege întotdeauna  un colier spectaculos care să îți completeze outfitul.