Tipuri de parfumuri. Ce să alegi în funcție de eveniment?

BUCURESTI - 14 iunie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Unele parfumuri au puterea de a atrage atenția și de a seduce simțul olfactiv al persoanelor din jur, determinându-le pe cele ce le poartă să iasă în evidență.

Tipuri de parfumuri. Ce să alegi în funcție de eveniment?

Tipuri de parfumuri. Ce să alegi în funcție de eveniment?

Asemenea hainelor pe care le porți, și parfumurile contribuie la crearea unui stil propriu. Însă, așa cum nu poți purta ținute sport pentru întâlnirile business, nu poți purta nici orice tip de parfum la astfel de întâlniri de afaceri. 

 

Alegerea parfumului ideal nu este o sarcină ușor de realizat, însă odată ce ai reușit să identifici aromele care se potrivesc cel mai bine personalității tale, poți achiziționa acele parfumuri adecvate fiecărui eveniment important din viața ta. Descoperă în rândurile următoare care sunt principalele tipuri de parfumuri și ce parfumuri poți alege în funcție de ocazie! 

Tipuri de parfumuri

Pentru că oferta de parfumuri pentru femei este foarte mare, trebuie să știi că factorul cel mai important de care să ții cont atunci când achiziționezi astfel de produse este reprezentat de concentrația de ulei de parfum în apă și alcool. Astfel, există patru tipuri de parfumuri: 

Apa de colonie 

Aceasta are o concentrație mică de uleiuri de parfum, respectiv între 2% și 4%. Tocmai din acest motiv, apa de colonie nu poate rezista pe piele mai mult de două ore. 

Apa de toaletă 

Concentrația de uleiuri de parfum din apa de toaletă variază între 5% și 15%. Nici acest produs nu persistă pentru prea mult timp pe piele, durata fiind de aproximativ trei ore. 

Apa de parfum 

Apa de parfum se numără printre cele mai utilizate produse, având o concentrație de uleiuri de parfum mai mare, între 15% și 20%. Apa de parfum poate rezista pe piele chiar și opt ore, spre deosebire de celelalte tipuri de parfumuri. 

Parfumul pur 

Parfumul pur are cea mai mare concentrație de uleiuri, de peste 20%, ceea ce-l determină să persiste pe piele până la 12 ore. 

Ce parfum alegi în funcție de eveniment 

Pe baza informațiilor menționate anterior, cu privire la tipurile de parfumuri și persistența acestora, iată și cum poți alege parfumul potrivit în funcție de diferitele evenimente din viața de zi cu zi! 

Întâlnire business 

La o întâlnire de afaceri trebui să arăți și să te prezinți ca o adevărată profesionistă, nu-i așa? Așadar, optează pentru un parfum de lungă durată, așa cum este apa de parfum. Cu toate acestea, purtarea unui parfum puternic poate provoca o stare de iritare partenerilor de afaceri. Încearcă să rămâi departe de mirosurile fresh și să alegi un parfum cu note lemnoase, căci acesta va arăta profesionalism și maturitate. 

Interviu pentru job 

Urmează să mergi la un interviu pentru job? Cu siguranța ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca persoana care te intervievează să fie copleșită de parfumul tău. Angajatorii sunt în căutare de oameni responsabili, sensibili și creativi. Prin urmare, un parfum floral-lemnos ar fi excelent pentru un astfel de eveniment important. Parfumurile de la Avon ar putea fi o alegere ideală atunci când cauți să creezi o prima impresie despre personalitatea ta. 

Cină cu prietenii 

Pentru o astfel de ocazie poți încerca un parfum cald și prietenos. Poți opta pentru un parfum floral, însă nu prea puternic. Există pe piață o mulțime de parfumuri care oferă note dulci, într-un mix delicat cu note florale. Aceste tipuri de parfumuri pot fi o alegere inspirată, căci reflectă o dispoziție jucăușă, perfectă pentru acest eveniment. 

Întâlnire romantică 

Dacă ești la prima întâlnire, cu siguranță îți vei dori să încânți simțul olfactiv al partenerului. Cel mai important este să alegi parfumul care să-ți reflecte cel mai bine personalitatea, în egală măsură cu încântarea pe care o stârnești. Note precum cele fresh și citrici denotă un spirit energetic liber, al unei persoane iubitoare de distracție. Îți dorești să seduci un partener creativ și boem? Atunci poți alege un parfum cu note florale și fructate. Dacă întâlnirea ta este cu cineva mai în vârstă decât tine, o idee grozavă este să încerci un parfum cu note lemnoase, căci un astfel de parfum te va descrie ca pe o persoană matură și sensibilă.  

Eveniment social 

Acesta este genul de eveniment în care este momentul să faci o declarație! Încearcă, de această dată, un parfum mai puternic, deoarece acesta te va face să te simți mai încrezătoare, dar și ușor lipsită de inhibiții. 

 

Alegerea parfumului potrivit în funcție de ocazie poate fi uneori dificilă. Cu toate acestea, dacă vei ține cont de recomandările noastre, suntem convinși că vei reuși să alegi parfumul ideal pentru fiecare eveniment din viața ta de zi cu zi!