Top 10 rase de câini potrivite pentru familii cu copii

BUCURESTI - 22 decembrie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Dacă micuțul tău își dorește un prieten canin sau te-ai gândit că un câine îl va ajuta pe acesta să fie mai responsabil și să socializeze mai ușor, trebuie să știi care rasă este cea mai potrivită. Câinii sunt animale loiale și prietenoase, însă nu toți sunt tocmai potriviți pentru familiile cu copii.

Top 10 rase de câini potrivite pentru familii cu copii

Top 10 rase de câini potrivite pentru familii cu copii

Un câine ideal pentru cei mici trebuie să fie cât mai răbdător, ascultător și prietenos. De asemenea, este recomandat ca acesta să fie și inteligent și protector, dar și să aibă un nivel ridicat de energie, pentru a se putea juca toată ziua cu micuțul tău. Iată rasele cele mai populare pentru copii, care vor deveni prieteni de nădejde ai celor mici.

1. Beagle

O rasă de talie medie care debordează de energie, Beagle este câinele perfect pentru ca micuțul tău să nu se plictisească niciodată. Aceștia sunt foarte deștepți și sociabili și pot face față fără probleme unui copil activ, fiind și ei extrem de jucăuși. 

Însă, pot fi imprevizibili și, dacă nu sunt supravegheați, pot găsi noi locuri de joacă pe cont propriu. Așadar, sunt rasa perfectă pentru a-i învăța pe copii să fie mai responsabili.

2. Golden Retriever

Un câine extrem de blând și răbdător, acesta nu se va sfii niciodată din a le arăta membrilor familiei cât de mult îi iubește. Caracteristicile unui Golden Retriever sunt perfecte pentru copii, fiind inteligenți, jucăuși și loiali, devenind prieteni de încredere. Le pot face față cu brio chiar și copiilor foarte activi, fiind o rasă care are nevoie de multă mișcare.

3. Labrador Retriever

O altă rasă plină de energie, Labradorul Retriever este un câine simpatic și inteligent, care poate fi dresat fără probleme și care se împrietenește ușor cu copiii. Acesta poate alerga zi și noapte, stimulându-i pe cei mici să se joace și să fie activi împreună.

4. Setter irlandez

Setterul irlandez este un alt câine incredibil de activ, căruia îi place să fie în centrul atenției și să fie mereu înconjurat de oameni. Este recunoscut pentru cât este de prietenos, așadar se poate atașa ușor de copii și poate deveni partenerul de joacă perfect.

5. Terra Nova

O rasă de talie mare și foarte activă, Terra Nova este un câine iubitor și inteligent. În plus, este extraordinar de protector, în special cu copiii. Nu se vor sfii nici de la joacă, așa că micuții se vor îndrăgosti imediat de acești giganți blânzi.

6. Border Collie

Acești câini sunt renumiți pentru cât sunt de ascultători și de ușor de dresat. Așadar, vei putea avea încredere mereu în ei că vor fi cuminți în preajma copiilor. Deși sunt niște câini ceva mai liniștiți, aceștia sunt potriviți pentru cei mici, devenind extrem de protectori.

7. Buldog englez

Deși este o rasă mai calmă, acest câine micuț se împrietenește rapid cu copiii, îi protejează și îi iubește necondiționat. Este ceva mai mic comparativ cu alte rase prezentate, însă buldogul englez este rezistent la efort și se poate juca o zi întreagă cu un copil plin de energie.

8. Cocker spaniel

Iubit de către copii și adulți deopotrivă pentru aspectul său blând și jucăuș, cockerul este câinele perfect de familie. Extrem de prietenos și activ, acesta poate fi atât energic în timpul zilei, cât și liniștit atunci când vine ora de culcare.

9. Viszla

Viszla este o altă rasă extrem de activă și jucăușă, care este foarte afectuos și prietenos cu copiii. Acesta este ușor de dresat și ascultător și poate deveni partenerul perfect de năzbâtii pentru cei mici.

10. Pudel

Micuții se vor îndrăgosti cu siguranță de drăguțul pudel! Acesta este un câine foarte loial și răbdător, foarte blând și inteligent, care se joacă frumos cu copiii. În plus, este alegerea perfectă dacă cel mic are probleme cu alergiile.

Aceste rase de câini sunt renumite pentru relațiile strânse de prietenie pe care le dezvoltă cu copiii. Alege un partener loial de joacă pentru micuțul tău care să fie activ și inteligent și, astfel, îl vei ajuta să devină mai încrezător și mai responsabil.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/top-10-rase-de-caini-potrivite-pentru-familii-cu-copii