Top 10 stațiuni litorale potrivite pentru un sejur activ

BUCURESTI - 1 august 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Dacă ești o persoană dinamică, iar perioadele tale de concediu includ tot felul de activități inedite, probabil îți dorești să te bucuri de experiențe interesante și atunci când ajungi pe litoral.

Top 10 stațiuni litorale potrivite pentru un sejur activ

Top 10 stațiuni litorale potrivite pentru un sejur activ

Cu toate că o vacanță la plajă reprezintă pentru mulți pretextul perfect de a se relaxa zile întregi pe șezlong, sunt și persoane care vor un sejur activ. În cazul în care te numeri printre cei cu spirit de explorator, iată câteva stațiuni unde poți avea parte de momente pline de acțiune:

Kusadasi, Turcia

Chiar dacă alegi unul dintre cele mai bune hoteluri din Kusadasi, nu vei avea timp prea mult de petrecut în resort. Particularitatea climatului din această parte a Turciei este că aici nu există căldură sufocantă. Așadar, poți să vizitezi obiectivele turistice, să descoperi lumea acvatică sau să practici windsurfing fără să-ți faci griji pentru temperaturile extreme.

Insula Sylt, Germania

Iubitorii de mountain biking, în mod special, își pot îndrepta atenția spre litoralul Germaniei, mai exact insula Sylt. Este cel mai nordic punct al țării, cu plaje foarte curate, dune spectaculoase, case tradiționale și locuri extrem de îmbietoare. Un mix perfect între aventură și relaxare!

Antalya, Turcia

Ideală pentru concediile pe plajă, stațiunea Antalya se remarcă și prin faptul că îmbină într-un mod armonios exotismul, cultura și istoria. Zona pitorească, înconjurată de Marea Mediterană, munți și păduri, include numeroase ruine antice, moschei otomane sau muzee. Turiștii vor fi încântați și de escapadele la Cascada Upper Duden și Lacul Nilufer, dar și de sporturile acvatice și iahting.

Tenerife, Spania

Insula tropicală a Europei reprezintă locul perfect pentru persoanele care vor să se bucure de plajele cu nisip fin, relaxare în natură, sporturi acvatice, distracții, carnavaluri și viață de noapte. Dacă ajungi în Tenerife, demne de pus în topul priorităților sunt câteva obiecte impresionante: Parcul  Național Teide, Puerto de la Cruz, Costa Adeje, Candelaria, Los Gigantes ori Satul Masca.

Mahe, Seychelles

Fără îndoială, Seychelles este un loc care a fost favorizat atunci când s-au împărțit plajele și peisajele naturale exotice! Dacă vrei să descoperi un adevărat colț de paradis, bucură-te de un sejur activ în Mahe, locul unde vei avea multe de explorat. De la cascade, jungle și plaje fermecătoare până la plimbări montane, alpinism, kayaking sau scufundări, nu te vei plictisi deloc pe această insulă superbă.

Algarve, Portugalia

Cunoscută și ca Țara eternei primăveri, Portugalia are toate atuurile pentru o vacanță animată pe litoral. Regiunea Algarve, celebră pentru modernismul și frumusețea ei, are o ofertă extrem de variată când vine vorba de distracție și aventură. Orașe istorice, parcuri acvatice, golfuri idilice și viață de noapte, toate abia așteaptă să fie explorate de turiști.

Rhodos, Grecia

Se spune că pe insula Rhodos până și soarele se retrage ca să admire frumusețea Mării Egee. Bine ancorată în cultura elenă, această fermecătoare extensie a Greciei oferă experiențe memorabile, excursii, atracții și obiective turistice impresionante.

Punta Cana, Republica Dominicană

În afară de întinderile de nisip ce par a fi desprinse din paradis, Punta Cana iese în evidență și prin recifurile de corali, lagunele cu apă dulce, mangrovele de coastă sau rezervația forestieră naturală. Zona reprezintă o reală încântare pentru cei care preferă sporturile pe apă, drumețiile, plimbările în junglă ori în pădurile tropicale.

Hurghada, Egipt

În situația în care ești o persoană activă îți va face plăcere să-ți petreci vacanța în Hurghada. În zonă vei avea surprinderea să descoperi muzee, moschei, biserici, temple, catedrale sau acvarii care aduc un elogiu vieții marine. Poți opta pentru vizite la așezările beduinilor și plimbări cu cămila, scuba diving și snorkeling, croazieră pe mare sau excursii la piramide.

Playa del Carmen, Mexic

Sub soarele Caraibelor, în inima Rivierei Maya, se află Playa del Carmen, locul unde relaxarea se îmbie cu experiențele de călătorie. De exemplu, îți poți începe vacanța printr-o vizită la situl arheologic Chichen Itza ori la așezările Tulum și Coba, iar mai departe poți continua cu activități pline de adrenalină în junglă. Cu siguranță  vei avea multe de făcut în această destinație!

 

Chiar dacă mergi într-o stațiune litorală, poți avea parte de o vacanță foarte activă. Trebuie doar să-ți alegi cu grijă destinația și să pui la punct toate detaliile unui itinerar care să acopere cât mai multe activități.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/dwf/top-10-statiuni-litorale-potrivite-pentru-un-sejur-activ