Avantajele iluminatului cu led – Led4You ne explica

BUCURESTI - 19 mai 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

In momentul de fata s-a ajuns la o reala revolutie in sectorul iluminatului. Tehnologia led, utilizata initial doar pentru diverse echipamente electrice, display-uri si altele, a devenit acum o varianta foarte cautata, o solutie optima pentru eficientizarea iluminatului.
De ce am alege varianta iluminatului cu led? Specialistii de la Led4You .ro ne ofera cateva raspunsuri in acest sens.

Led4You Logo

Led4You Logo

                In momentul de fata s-a ajuns la o reala revolutie in sectorul iluminatului. Tehnologia led, utilizata initial doar pentru diverse echipamente electrice, display-uri si altele, a devenit acum o varianta foarte cautata, o solutie optima pentru eficientizarea iluminatului.

                De ce am alege varianta iluminatului cu led? Specialistii de la Led4You.ro ne ofera cateva raspunsuri in acest sens.

                Primul si poate cel mai important avantaj ar fi consumul energetic considerabil redus comparativ cu sursele de iluminat clasice. Un corp de iluminat cu led consuma de 10 ori mai putin decat un bec cu incandescenta si cu pana la 50-70%  mai putin fata de tuburi fluorescente ori becuri cu halogen. Puterea mai mare de iluminare este un alt lucru ce caracterizeaza sursele de iluminat cu led, deoarege genereaza o lumina ce foloseste mult mai eficient electricitatea spre deosebire de becurile clasice. La acestea din urma se iroseste energie in proportie de 90% pentru incalzirea filamentului, ori la leduri nu mai exista aceasta risipa.

                Fiabilitate si durabilitate – alte doua avantaje ale corpurilor de iluminat cu led. Acestea sunt mult mai rezistente la socuri, vibratii si variatii de temperatura. Nu mai exista in acest caz deteriorarea balonului de sticla ori a filamentului – problema ce apare la clasicul bec inventat de Edison. Astfel chiar si pentru iluminat exterior becurile cu led reprezinta alegerea ideala.

                Durata de functionare este de asemenea mult mai indelungata in cazul becurilor cu led. Daca un bec cu incandescenta are o durata medie de utilizare de 1000-2000 ore iar o sursa de iluminat fluorescenta rezista pana la 15000 ore, la corpurile de iluminat cu led durata de viata se intinde pana la 100000 ore. Plusul este dat aici de reducerea considerabila a costurilor de intretinere si inlocuire.

                Atuurile iluminatului cu led continua: calitatea culorii este una de standarde inalte, fiind generata fara pierderi inutile de energie. Lumina emisa se concentreaza exact acolo unde este necesar, in timp ce la un bec normal este disipata in toate directiile. Dimensiunile reduse optimizeaza de asemenea iluminatul: becurile cu led, diversele aplice ori benzi sunt foarte potrivite ca lumini ambientale, in situatii in care iluminatul prin alte surse nu poate fi realizat datorita dimensiunilor.

                Durabilitatea lampilor cu led le recomanda de asemenea in situatii de functionare la temperaturi scazute – spatii de refrigerare, congelatoare ori alte camere reci. Timpul de aprindere este considerabil redus – lampile si sursele de iluminat clasice au nevoie de un timp pentru a ajunge la o emisie de lumina, pentru incalzire. Ledurile nu au nevoie de acest timp si de asemenea suporta mult mai multe cicluri de aprindere-stingere spre deosebire de sursele clasice.

                Tot in seria atuurilor iluminatului cu led se inscrie si controlul optim al nivelului de iluminare, care poate fi ajustat dupa necesitati, la fel ca si culoarea luminii. In cele din urma ledurile protejeaza si mediul inconjurator, deoarece nu contin substante nocive precum mercurul din tuburile fluorescente.

                Tinand cont de toate aceste avantaje exemplificate de specialistii Led4You, solutia iluminatului cu leduri este recomandata oricui, atat la nivel rezidential cat si la nivel business, pentru eficienta, randament si durata extinsa de functionare.