Beneficii pentru mediu ale caselor din lemn de la Litarh

BUCURESTI - 28 ianuarie 2016

Comunicat tip Administrativ / Management in Constructii

Prezetul este marcat de o trecere catre bio. Sunt la mare cautare produsele ecologice, tehnologiile cauta de fiecare data eficientizarea proceselor si un impact cat mai redus asupra mediului, chiar si sectorul constructiilor se orienteaza catre ecologizare. O consecinta directa o reprezinta cererea in crestere pentru case si constructii din lemn. Un jucator important pe aceasta piata este si Litarh – un producator ce se bazeaza pe o experienta de peste 17 ani in realizarea constructiilor si caselor din lemn.

Litarh

Litarh

Avantajele caselor din lemn sunt prezentate astfel de profesionistii Litarh, printre acestea numarandu-se in primul rand prietenia cu mediul. Casele din lemn realizate la Litarh indeplinesc astfel criterii ecologice, fiind construite cu ajutorul materialelor care nu polueaza mediul, indiferent de stadiul realizarii: fabricare, transport, montaj sau demolare. Astfel de materiale nu emit substante toxice, chiar si deseurile fiind biodegradabile si regasindu-se la un nivel minim dupa o astfel de constructie.

            Seria avantajelor continua insa, intrucat casele din lemn produse de Litarh sunt realizate la costuri notabil reduse, comparativ cu cele ale altor tipuri de constructii, din caramida, BCA sau placi de beton. Partea financiara, bugetul alocat pentru constructia unei case, reprezinta un factor de decizie la fel de important, iar astfel la Litarh oricine poate beneficia de case din lemn ecologice la super pret. Contrar conceptiei gresite conform careia lemnul este mai scump decat alte materiale de constructie – exista totusi o parte de adevar si aici – costurile totale ale unei case din lemn sunt reduse de doua sau trei ori, comparativ cu constructii din alte materiale.

            Timpul mult mai scurt in care se poate realiza o casa din lemn recomanda de asemenea aceasta solutie ecologica si rentabila pentru locuinte. Un client care comanda o casa din lemn nu trebuie sa astepte o perioada foarte indelungata, intrucat timpii de constructie sunt considerabil redusi. Rezultatul direct inseamna pe de o parte economie de timp, pe de alta parte economie din punct de vedere financiar si un disconfort mai redus – deranjul de care are parte clientul pe perioada in care casa este in constructie.

            Rezistenta ridicata in caz de cutremur plaseaza casele din lemn pe locul secund in topul celor mai rezistente constructii la fenomenele seismice. Pe primul loc se afla zgarie-norii, iar locul doi este ocupat de casele din lemn – un material elastic ce ofera intregii constructii posibilitatea de a prelua mult mai bine socuri sau vibratii. Proprietatile izolatoare ale lemnului recomanda de asemenea alegerea caselor din lemn de la Litarh. Peretii caselor din lemn pot fi de asemenea izolati cu ajutorul vatei minerale, pentru reducerea conductivitatii termice si pentru pastrarea gradului de confort dorit.

            O simpla trecere in revista a tuturor avantajelor oferite de casele din lemn poate convinge pe oricine de motivele pentru care cererea pentru astfel de constructii este in continua crestere. O casa din lemn, realizata la costuri reduse, intr-un timp record, fara ca mediul inconjurator sa fie afectat si care ofera confort sporit este cu siguranta o optiune viabila pentru orice proprietar.