Calculatoare second hand si refurbished – varianta mai accesibila

BUCURESTI - 9 septembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Trebuie sa ne tinem tot timpul la curent cu tehnologia, pentru ca evolueaza constant. Un computer sau un laptop in orice locuinta au devenit necesitati absolute in zilele noastre. In majoritatea cazurilor insa puterea de cumparare pune probleme – un computer sau un laptop de ultima generatie, cumparat nou, din magazin, pot face o gaura serioasa in buget. Exista insa si alternative.

    Trebuie sa ne tinem tot timpul la curent cu tehnologia, pentru ca evolueaza constant. Un computer sau un laptop in orice locuinta au devenit necesitati absolute in zilele noastre. In majoritatea cazurilor insa puterea de cumparare pune probleme – un computer sau un laptop de ultima generatie, cumparat nou, din magazin, pot face o gaura serioasa in buget. Exista insa si alternative.

    Piata se adapteaza constant in domeniul tehnologiei IT, existand acum solutii precum calculatoare second hand i5, performante si accesibile in acelasi timp. A fost deja inlaturata de ceva vreme conceptia ca un computer sau un laptop second hand inseamna nivel calitativ scazut. Exista magazine de specialitate care comercializeaza astfel de produse si ofera doritorilor solutii rentabile ca raport calitate-pret in materie de echipamente IT. Diablos Computer se inscrie in randul acestora, oferind o gama variata de calculatoare second hand, calculatoare refurbished , laptopuri, periferice si accesorii pentru computere.

    Care este deosebirea dintre un laptop second hand i5 si un laptop refurbished cu aceleasi specificatii? In esenta niciuna – parametrii de functionare raman aceiasi. Diferenta consta in faptul ca un echipament second hand a mai fost utilizat, in timp ce unul refurbished – denumire echivalenta uneori cu resigilatele – poate fi doar returnat pentru mici defecte. Aceste defecte sunt remediate, ulterior calculatoarele sau laptopurile sunt testate din toate punctele de vedere si repuse in vanzare cu sigla “refurbished” care inseamna automat un pret redus.

    Alternativa de achizitie de laptopuri si calculatoare second hand si refurbished este tot mai cautata in zilele noastre; magazinul Diablos Computer are o oferta completa in acest sens. La punctul de lucru sau online – atat in varianta pentru desktop cat si in varianta mobila – Diablos Computer pune la dispozitie doritorilor orice solutie in domeniul IT intr-o varianta mai accesibila.

    Achizitia unui computer cu specificatii tehnice performante nu mai este in acest fel o problema din punct de vedere financiar. Exista variante diverse: calculatoare second hand sau refurbished i3, i5, Core 2 Duo sau Quad Core. Laptopuri pot fi gasite de asemenea in varianta refurbished sau second hand, cu configuratii pornind de la i3 si ajungand chiar la i7. Accesoriile precum baterii, incarcatoare, display-uri sau tastaturi nu lipsesc nici ele din gama de produse.

    Avantajele cumpararii de calculatoare refurbished si second hand este completat si de faptul ca Diablos Computer detine licenta “Microsoft Registered Refurbisher”. Acest lucru inseamna un atu pentru cumparatori: pot beneficia de sistem de operare preinstalat pe computerul sau laptopul achizitionat, la un cost mult mai mic fata de cel al achizitiei unui pachet nou. Conditia ca licentierea sa fie posibila este ca respectivul sistem – laptop sau computer – sa fi avut si inainte instalat si licentiat sistemul de operare de la Microsoft – Windows.

    In conditiile in care folosim computerele si laptopurile atat la serviciu cat si acasa, necesitatea achizitiei devine primordiala. Pentru a evita investitia costisitoare in echipamente noi, Diablos Computer aduce in atentia consumatorilor o varianta mult mai accesibila: calculatoare, laptopuri, periferice si accesorii second hand si refurbished, care respecta standardele de calitate si parametrii de functionare de fiecare data.