Pro-Vent explica avantajele oferite de o perdea de aer

BUCURESTI - 6 iulie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Echipamentele moderne ce apar tot mai frecvent pe piata sunt destinate confortului, utilitatii si accesibilitatii tuturor utilizatorilor. Ne dorim ca in fiecare spatiu in care patrundem sa avem parte de o senzatie cat mai placuta, de o atmosfera cat mai benefica. In categoria echipamentelor ce ne pot garanta toate aceste aspecte se incadreaza si perdelele de aer. Specialistii de la Pro-Vent, companie specializata in sisteme de ventilatie si climatizare, lider pe piata romaneasca in materie de astfel de echipamente, ne explica avantajele pe care le ofera o perdea de aer .

www.pro-vent.ro

www.pro-vent.ro

Beneficii complexe oferite de o perdea de aer

            Principiul de functionare este unul simplu. Echipamentul in sine creeaza un curent intens de aer in dreptul cailor de acces catre zone incalzite sau in care climatizarea joaca un rol deosebit de important.

            Avantajul notabil oferit de o perdea de aer este dat de energia cinetica a aerului in miscare, ce creeaza o bariera invizibila, o cascada insesizabila ce impiedica transferul termic intre spatiul interior si cel exterior.

            Pro-Vent ofera o gama diversificata de produse si astfel de solutii, destinate utilizarii in multiple domenii de activitate. Doritorii pot accesa chiar website-ul oficial pro-vent.ro, pentru a vizualiza intreaga serie de perdele de aer, ce ofera, de asemenea, si avantajele specificate in continuare.

            Economia de energie este invariabil rezultatul direct al instalarii unei perdele de aer in dreptul usilor sau oricaror altor cai de acces in diverse spatii. Indiferent de sezon, in incinte se doreste pastrarea unei atmosfere optime, iar o perdea de aer poate sa ofere exact acest beneficiu.

            Pentru sezoanele reci, cand se impune evitarea pierderilor de caldura, perdelele de aer izoleaza efectiv printr-un sigiliu invizibil incaperile, impiedicand transferul termic chiar si la deschiderea cailor de acces. Situatia inversa este perfect valabila, intrucat si in sezonul estival se doreste o atmosfera racoroasa in fiecare incapere, drept pentru care o perdea de aer devine din nou varianta ideala. Economisirea rezulta din impiedicarea transferului termic, obtinandu-se o cheltuiala de energie mai redusa pentru a suplini pierderile de caldura in sezonul rece sau cresterile de temperatura in sezonul cald.

            Alaturi de economisire, un alt avantaj ce recomanda instalarea unei perdele de aer este reprezentat de confortul termic oferit clientilor, dar si angajatilor unei companii. Pe langa bariera creata in calea transferului termic, perdelele de aer ofera de asemenea protectie impotriva insectelor, prafului sau diversilor agenti poluanti. Aplicabilitatea acestor echipamente este extinsa, iar pentru un maximum de eficienta specialistii de la Pro-Vent ne ofera si cateva sfaturi de utilizare.

    O perdea de aer trebuie instalata cat mai aproape de calea de acces, daca se poate chiar perpendicular pe aceasta, pentru o impiedicare cat mai eficienta a transferului termic, a patrunderii prafului, insectelor, mirosurilor sau aerului viciat.Recomandarea de baza este insa verificarea si detalierea exacta a parametrilor necesari, intrucat o perdea de aer cu un tiraj redus va fi mai permisiva, in timp ce una cu o viteza mare de refulare va fi prea zgomotoasa si va crea un disconfort.

            Tipologia perdelelor de aer este astfel destul de diversificata, insa pentru orice necesar exista si o solutie potrivita. Cei care vor sa profite de toate avantajele enumerate mai sus, pot verifica pentru mai multe detalii perdelele de aer prezentate in cadrul site-ului www.pro-vent.ro .