Placile de fibrociment - un aliat in fata incendiilor si intemperiilor

BUCURESTI - 21 aprilie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Retail

Compania New Board Intenational din Bucuresti, comercializeaza la nivel national o noua generatie de placi ecologice din fibrociment marcate CE, a caror carecteristici fizico-chimice si mecanice le recomanda drept o solutie ideala pentru inchideri, compartimentari la pereti, tavane, intradosuri, izolari trasee cabluri /conducte, pardoseli si fatade.

Fatade ventilate cu placi fibrociment

Fatade ventilate cu placi fibrociment

 ''Placile din fibrociment sunte versatile, economice - cu un excelent raport calitate pret, inlocuind placajele din lemn, OSB, placile aglomerate din ciment cu bobite din polistiren si ranforsate cu fibra de sticla, placile din gips-carton, oxid de magneziu etc." 

Cristi Banu, Director General

Fibrocimentul este un material prietenos cu omul si mediul inconjurator, in compozitia lui regasindu-se nisip selectionat, ciment, fibre de celuloza si alte filere. El nu contine azbest, formaldehyde, sepioliti si alte fibre anorganice.

Fibrocimentul este un material incombustibil clasa A1 conform EN 13501-1. In conditii de foc  nu emite fum sau gaze/noxe periculoase pentru om protejand si limitand extinderea focului spre alte zone.

Placa din fibrociment este o placa pentru constructii de categorie A conform BS 12467/2012, placa ce se utilizeaza la exterior pentru inchideri si decorari fatade, fiind extrem de rezistenta la conditiile meteo severe, cicluri inghet-dezghet, ploi acide, raze ultraviolete, insecte ,etc.

Placa din fibrociment este stabila dimensional, rezistenta la impact, usoara dar rigida, rezistenta mecanic, fiind extrem de durabila in timp, garantata pe toata durata de viata a cladirii. Toate aceste caracteristici se datoreaza procesului de autoclavizare prin care la presiuni si temperaturi  foarte inalte,  procesele fizico-chimice  dintre  componentele  amestecului placilor  maturandu-se  rapid si deplin.

Placile din fibrociment sunt bune izolatoare termice si fonice, se manevreaza, se prelucreaza si se monteaza usor fiind folosite atat ca material nefinisat cat si gata finisat. Finisarea acestor placi inseamna ca pot fi: colorate in masa, vopsite cu vopseluri speciale rezistente UV, pot fi tencuite, embosate, printate, traforate ,etc. beneficiind astfel de o paleta generoasa de texturi si culori. In acelasi timp ele reprezinta un suport stabil pentru alte finisaje gen ceramica, piatra naturala, lemn, sticla etc.

''Placile din fibrociment sunte versatile, economice - cu un excelent raport calitate pret, inlocuind placajele din lemn, OSB, placile aglomerate din ciment cu bobite din polistiren si ranforsate cu fibra de sticla, placile din gips-carton, oxid de magneziu etc. Fibrocimentul are greutate redusa, este robust si rezistent la umiditate. Nu se va deforma, umfla sau descompune in medii umede si reprezinta un substrat excelent pentru placile ceramice.'', mentioneaza dl. Cristi Banu - Managerul companiei, cu o experienta de peste 20 de ani in zona finisajelor speciale

Acest tip de placi a fost utilizat cu succes la nivel mondial pentru placarea unor cladiri publice,hoteluri,sedii de birouri, statii de metrou , aeroporturi, complexe sportive, cladiri rezidentiale, etc.

Despre EXCLUSIV BUSINESS TEAM SRL

Infiintata in anul 2007, compania New Board International este specializata in importul si distributia de panouri decorative din poliuretan, fibra de sticla, lemn, mdf, beton, ceramica, pluta precum si a acestor placi si panouri din fibrociment. Realizeaza toate acestea impreuna cu parteneri straini recunoscuti la nivel international.

Materialele comercializate se adreseaza arhitectilor, decoratorilor, designerilor, scenografilor, constructorilor, persoanelor private etc., tuturor celor care doresc sa introduca in proiectele lor decoratiuni spectaculoase si solutii moderne pentru placarea peretilor sau pardoselilor, la interior sau exterior si pot fi vizionate in Showroom-ul din Bucuresti , Str. Siret nr. 95, Cyrom Center-parter, Sector 1, CP 012 152.