“CÂNTECE DE ŞEMINEU” noul album Nicu Alifantis acum pe Vinyl

BUCURESTI - 29 aprilie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

E-MEDIA şi Fundaţia Nicu Alifantis îmbogăţesc zestrea vinylurilor de pe piaţa româneasca cu un LP de ultima oră, care reproduce ultimul CD al lui Nicu Alifantis “CÂNTECE DE ŞEMINEU”.

Dacă în ultimele două decenii muzica anilor 70,89, 90 era restituită de pe discurile de vinil pe un suport digital, iată ca acum renumitul interpret şi compozitor împreună cu producatorul E-Media (www.muzica de colecţie.ro) fac un parcurs invers. Noi am adoptat acest mod de stocare si de auditie pentru cunoscatorii rafinaţi şi împătimiţii acelei muzici care respiră « autentic » pe vinil.
Alifantis nu se aflǎ la prima experienţǎ. Pentru cei care prefera sa asculte un vinil, cu un coţinut nou-nout : LP-ul « CÂNTECE DE ŞEMINEU » conţine 18 piese muzicale însoţite de o sumedenie de noutǎţi privind linia melodicǎ, textura orchestratiilor, sound-ul, grupul vocal chiar si grafica rafinatǎ, booklet-ul elegant si voluminous care se afla intre coperţi. Singura constantǎ a noii creaţii alifantine, urmǎritǎ cu obstinaţie de-alungul carierei sale de compozitor, este alegerea textelor. Citite sau ascultate cu muzicǎ, ele aduc o avalanşǎ de aer curat, vital, în peisajul muzical actual. Versurile poartă semnăturile poeţilor : Tudor Arghezi, Nina Cassian, Miron Radu Paraschivescu, Adrian Pǎunescu, Emil Brumaru, Ana Blandiana, Ion Nicolescu, D.R.Popescu, Alexandru Tocilescu.


Discul reprezinta o premierǎ şi pentru E-MEDIA ( www.muzicadecolectie.ro). Apelând la un sound nou, Alifantis a alcatuit o echipǎ de muzicieni, care i-au garantat confecţionarea unui nou vestmânt sonor pentru noile compoziţii, bazat pe instrumente acustice. O notǎ aparte pentru grafica foarte rafinată, aplauze pentru eleganţa tiparului.
Prospătul LP-ul al Alifantului ne convoacă in jurul unui şemineu imaginar, lângă o masǎ rotundǎ a cavalerilor prieteniei, la care oficiaza cu numeroasele sale chitări « corifeul » Nicu Alifantis.
O audiţie rafinataă pentru cunoscători ! Cum ajungem la ea? Simplu, scuturând praful din vechile dulapuri si aducand la lumina zilei bătrânului pik-up al parinţilor noştri sau prin achizitionarea unui pick-up modern.

LP-ul “CÂNTECE DE ŞEMINEU” se poate achizitiona din magazinele de specialitate sau online www.muzicadecolectie.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/e-media/cantece-de-semineu-noul-album-nicu-alifantis-acum-pe-vinyl