EBS Romania, producătorul sistemului ERP Clarvision deţine locul 5 pe piaţa furnizorilor de aplicaţii software integrate de tip ERP

Cluj-Napoca - 13 noiembrie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Studiul efectuat de IDC referitor la piaţa EAS (Enterprise Application Suite) din România şi evoluţia acesteia în 2005 relevă o tendinţă de creştere: comparativ cu 2004, piaţa soluţiilor informatice integrate din domeniul economic a înregistrat un salt semnificativ, de 27,45% şi o valoare de peste 45 milioane de dolari. Este o piaţă care a ajuns la maturitate, existând deja peste 50 de companii care oferă soluţii ERP. Industriile cele mai dinamice din punctul de vedere al implementării unei soluţii software integrate de gestiune a resurselor întreprinderii (ERP) au fost în 2005 utilităţile, cele producătoare (prelucrătoare şi manufacturieră), care reprezintă 26% din piaţa de EAS. Analiza pieţei în funcţie de mărimea întreprinderilor arată că 45% din piaţa EAS o reprezintă segmentul companiilor medii şi mari.

EBS Romania, compania de software care a dezvoltat sistemul ERP Clarvision se situează, conform aceluiaşi studiu, pe locul 5, înregistrând o creştere de 2 locuri faţă de anul precedent. Astfel, ERP-ul Clarvision confirmă că este un sistem software matur, de calitate, care se pliază pe nevoile şi specificul domeniului industrial. Acesta a câştigat un portofoliu semnificativ de clienţi printre firmele de producţie din ţară, la ora actuală numărând peste 600 de utilizatori.

Ramurile industriale în care Clarvision a fost implementat sunt: construcţii de maşini şi confecţii metalice, prelucrarea metalelor, prelucrarea lemnului şi fabricarea mobilei, utilaj tehnologic, piese şi maşini agricole, piese, echipamente şi accesorii auto, mase plastice, porţelan şi ceramică, aparate şi echipamente electrice/ electronice, materiale de construcţii.

Despre EBS Romania

Grupul EBS, cu sediul în Cluj-Napoca şi filiale la Sibiu, Arad şi Bucureşti, are peste 150 de angajaţi şi este Microsoft Gold Certified Partner.

EBS este activă pe piaţa internaţională ca furnizor de servicii de IT Outsourcing (Nearshore) şi dezvoltarea de aplicaţii software la cerere. Divizia de Nearshore are un portofoliu de clienţi care include firme mari din Germania, SUA, Danemarca, Grecia, Elveţia, cum ar fi: DKV Düsseldorf, GIP Offenbach, DaimlerChrysler Graz, Softlab München, Emprise München, Intec Hechingen, Itella Frankfurt, Benteler Paderborn, SHS Systech Kastl, DataGlobal Gaildorf, etc. Printre proiectele notabile derulate până în prezent se numără servicii de document management (prelucrarea documentelor legislative) pentru Comisia Europeană, precum şi mentenanţa platformei Intranet a BMW prin care distribuitorii de autoturisme BMW din lumea întreagă comunică între ei.

Pe piaţa românească, EBS oferă un sistem ERP performant, produs exclusiv pentru mediul de afaceri din România – Clarvision ERP, confirmat de numărul mare de implementări în companii cu profil de producţie. Prestigioasa companie de cercetări de piaţă IDC i-a acordat titulatura 'ERP conform definiţiei IDC'.

Mai multe detalii sunt disponibile pe website-urile companiei www.ebsromania.ro şi www.ebsromania.com

Dana Zaharia, Marketing Executive – telefon: 0264 406 460 email: dana.zaharia@ebsromania.ro
dana.zaharia@ebsromania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ebs-romania/ebs-romania-producatorul-sistemului-erp-clarvision-detine-locul-5-pe-piata-furnizorilor-de-aplicatii-software-integrate-de-tip-erp