UN AN PLIN DE REALIZĂRI PENTRU COMPANIA CLUJEANĂ DE SOFTWARE

Cluj-Napoca - 31 ianuarie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Grupul EBS, poziţionat pe piaţa românească şi internaţională de profil ca şi ofertant de soluţii software şi servicii adiacente domeniilor IT / economice, are în prezent peste 180 de angajaţi, un portofoliu solid de clienţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 3,49 milioane de Euro (înregistrând o creştere de 25% faţă de anul predecent).

Din cifra de afaceri realizată pe 2007, 36% provine din vânzările de pe piaţa internă, iar 64% din vânzările de pe piaţa externă. În totalul cifrei de afaceri 30% reprezintă partea de servicii iar 70% partea de dezvoltare de software. Rata profitului este de 21% din cifra de afaceri.

EBS România este activă pe piaţa internaţională ca furnizor de servicii de IT outsourcing (Nearshore) şi dezvoltarea de aplicaţii software la cerere. Divizia de Nearshore are în portofoliu de clienţi nume mari de pe piaţă precum: BMW, Daimler, Lexware, Hansalog, Haufe Medien, GIP, Benteler.

Pe piaţa românească EBS oferă sistemul software integrat Clarvision ERP destinat firmelor de producţie din sectorul industrial. Dintre companiile care au optat pentru Clarvision ERP amintim: Mecanica Codlea – Codlea, Magic Systems – Braşov, Soceram – Doiceşti, Metabet – Piteşti, Adiss – Baia Mare, Traian – Piteşti, Grup Metalicplas – Dej, Nordtour – Botoşani, Asco Tools – Codlea, Montana MG – Câmpulung Muscel, Aviva – Sighetu Marmaţiei, Braco – Bucureşti, Grup Elmet – Bucureşti.
În cursul anului trecut 30 de companii au optat pentru pachetul software Clarvision, ceea ce a dus la depăşirea pragului de 100 de clienţi.

2007 a însemnat pentru EBS Romania şi intrarea pe piaţa germană cu sistemul software integrat Clarvision ERP. Primul client, Universitatea de Ştiinţe Aplicate pentru Tehnică şi Economie, a finalizat cu success proiectul de implementare astfel încât sistemul Clarvison ERP se află în producţie.

În 2007 compania clujeană a reuşit să se poziţioneze tot mai bine şi pe piaţa serviciilor adiacente informatice de tipul suportului şi administrării la distanţă a unor sisteme informatice. Printre proiectele notabile derulate se numără producţia de prelucrare logică a buletinului oficial al statului Luxemburg şi pregătirea de tipar a publicaţiilor Băncii Central Europene din Frankfurt.

“Dorim ca în 2008 să creştem eficienţa şi rentabilitatea întregii noastre activităţi prin optimizarea proceselor de producţie software, prin creştera aportului de servicii BPO la cifra de afaceri a grupului, precum şi prin ridicarea nivelului pregătirii profesionale a întregii echipe EBS. Ne propunem să obţinem o creştere a numărului de clienţi Clarvision cu 35% faţă de 2007, concomitent cu o creştere generală a cifrei de afaceri de 20%.” – Daniel METZ, Director General.

Despre EBS Romania

EBS Romania face parte din grupul de firme EBS, cu sediul în Cluj-Napoca. Compania are peste 180 de angajaţi şi este Microsoft Gold Certified Partner şi IBM Partener.
Pe piaţa românească şi germană, EBS oferă un sistem ERP performant, produs exclusiv pentru sectorul industrial – Clarvision ERP, confirmat de numărul mare de implementări în companii cu profil de producţie. Prestigioasa companie de cercetări de piaţă IDC i-a acordat titulatura 'ERP conform definiţiei IDC'.
Mai multe detalii sunt disponibile pe website-urile companiei www.ebsromania.ro şi www.ebsromania.com
Persoană de contact: Iulia Dunca - Director de Produs – telefon: 0264 406 460 email: iulia.dunca@ebsromania.ro
ebs@ebsromania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ebs-romania/un-an-plin-de-realizari-pentru-compania-clujeana-de-software