3DUTECH da startul concursurilor nationale de 3D design & printing pentru elevi si profesori. Robotii, principala tema din acest an

BUCURESTI - 28 martie 2023

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social


3DUTECH lanseaza noi concursuri nationale de 3D design & printing pentru toti elevii si profesorii pasionati, iar cele mai creative proiecte care vor aplica modelarea si printarea 3D in educatie vor fi premiate. In plus fata de celelalte editii apare si componenta de robotica . De asemenea, la initiativa 3DUTECH, din acest an ocupatia Tehnician (a) imprimare 3D a fost oficial introdusa si in România.
3DUTECH continua proiectul „Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” cu editia a cincea, iar evenimentul de lansare a concursurilor nationale va avea loc in Bucuresti, miercuri, 29 martie, la ora 11:00, in locatia NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160).

3DUTECH, EDUTECH, 3D Printing, robotica, robotics, ECDL, ICDL, Dedeman, AOAR, Ministerul Educatiei, profesori, elevi, licee, imprimante 3D, roboti, tehnician imprimare 3D, certificare, tehnologie

3DUTECH, EDUTECH, 3D Printing, robotica, robotics, ECDL, ICDL, Dedeman, AOAR, Ministerul Educatiei, profesori, elevi, licee, imprimante 3D, roboti, tehnician imprimare 3D, certificare, tehnologie

„Noile tehnologii patrund deja in realitatea noastra zilnica, iar România trebuie sa tina pasul mai ales prin ceea ce se intâmpla si se invata la scoala. Este sansa noastra de a pastra educatia atractiva si relevanta pentru copii, inclusiv pentru parcursul lor de dupa absolvire. Prin 3DUTECH am reusit sa facem pasi importanti, cel putin in domeniul printarii 3D si, iata, de acum si in robotica. Educatia ne priveste pe toti, iar ECDL , alaturi de Dedeman , sustine eforturile Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România ca meseriasii viitorului sa poata lucra cu instrumente actuale, asa cum sunt si imprimantele 3D sau robotii”, sustine Irinuca Vaduva, General Manager ECDL România.

“Suntem incântati sa continuam acest parteneriat cu traditie si sa le oferim astfel posibilitatea cât mai multor tineri sa acceseze informatii si cunostinte atât de importante intr-o lume dinamica, ce zi de zi ne surprinde cu inovatii in tehnologie implementate in domenii tot mai diverse.” – Dragos Paval, Presedinte Dedeman.

Proiectul este realizat de ECDL Romania si Dedeman, alaturi de AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din România) si in acord cu Ministerul Educatiei . Obiectivul este de a crea o baza solida de competente si know-how teoretic si practic pentru tineri, in vederea unei mai bune pregatiri pentru noua piata a muncii. In plus, se contribuie si la un proces real de transformare tehnologica in scolile din România si la sustinerea meseriilor viitorului.

Principala tema a celor doua concursuri de 3D design&printing sunt  robotii, iar elevii si profesorii pot câstiga premii importante. Toate detaliile vor fi dezvaluite in cadrul evenimentului de la NOD Makerspace, care va aduce impreuna elevi , profesori , specialisti in educatie, robotica si imprimare 3D si alti invitati speciali. Cu totii vor experimenta live demos de printare 3D si robotics .

Tehnician imprimare 3D , o noua meserie adaugata in COR

La initiativa 3DUTECH a fost aprobat un optional national pentru liceu de catre Ministerul Educatiei, iar profesorii pot obtine credite profesionale transferabile pentru certificarea ECDL 3D Printing . Totodata, s-a obtinut un aviz favorabil din partea Ministerului Muncii pentru introducerea meseriei de „tehnician imprimare 3D” in Clasificarea Ocupatiilor din România (COR). Prin acest program se urmareste o actualizare a calificarilor, tinând astfel pasul cu realitatile din piata muncii, profund influentata de transformarile tehnologice.       

Editia a cincea urmareste activarea a 10 noi printing hubs in urmatoarele licee :

Liceul Tehnologic „Petru Poni" Bucuresti                                                     

Liceul Teoretic „Spiru Haret" Moinesti – Bacau

Colegiul National „Emil Botta" Adjud – Vrancea

Colegiul National „Alexandru Ioan Cuza" Alexandria –Teleorman

Colegiul National „Gheorghe Titeica” Drobeta-Turnu Severin - Mehedinti                         

Colegiul „Petru Maior" Reghin - Mures                                                     

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie - Maramures            

Colegiul National „Mihai Viteazul" Sfântu Gheorghe – Covasna

Liceul Teoretic „Anghel Saligny" Cernavoda - Constanta                        

Liceul Teoretic „Traian Lalescu" Branesti - Ilfov                            

Afla mai multe detalii despre proiect pe www.3dutech.ro si pe pagina de Facebook 3DUTECH sau pe contact@3dutech.ro. 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL Romania
ECDL/ ICDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 17 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/3dutech-da-startul-concursurilor-nationale-de-3d-design-printing-pentru-elevi-si-profesori-robotii-principala-tema-din-acest-an