3DUTECH – Imprimantele 3D ajung in scolile din Romania

BUCURESTI - 1 noiembrie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

A inceput campania „3DUTECH - Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D”. Mai multe scoli din Romania devin hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect sustinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alaturi de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania si Ministerul Educatiei.

imprimante 3d, edutech, 3dutech, ECDL

imprimante 3d, edutech, 3dutech, ECDL

Parte dintr-un proiect pentru meseriasii viitorului, „3DUTECH” (EDUTECH) isi propune sa creeze noua generatie de specialisti in printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii si profesorii din Romania. In acest an scolar, imprimantele 3D vor intra in functiune in:

Bucuresti

   la Colegiul Tehnic Mecanic ‘Grivita’, Colegiul National ‘Elena Cuza’ si ECDL EduHub din Veranda Mall

Bacau

   la Colegiul National ‘Ferdinand I’

Oradea

   la Colegiul National ‘Mihai Eminescu’

Timisoara

   la Colegiul National ‘Constantin Diaconovici Loga’

Suceava

   la Colegiul National ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ - Radauti

Brasov

   la Colegiul National ‘Unirea’

Ramnicu Valcea

   la Colegiul National de Informatica ‘Matei Basarab’

Tulcea

  la Colegiul Dobrogean ‘Spiru Haret’

 

In plus, “3DUTECH” ii provoaca pe elevii si profesorii participanti la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte functionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) si cele mai bune idei de proiecte sau activitati care sa integreze imprimantele 3D in procesul de invatare (Teach for Future).

 

Prin intermediul “3DUTECH”, mai intai profesorii vor fi instruiti si certificati in domeniul imprimarii 3D, astfel incat apoi acestia sa isi poata invata proprii elevi. Pana la finalul acestui an scolar, 20 de profesori si 200 de elevi din mai multe licee din Romania vor avea oportunitatea sa se certifice international prin modulul ECDL 3D Printing.

 

La evenimentul de lansare din 31 octombrie 2017 au participat profesorii si elevii din Bucuresti implicati in proiect, care au fost sustinuti de reprezentantii initiatorilor “3DUTECH” sa aiba curajul de a aborda si integra noile tehnologii in demersurile lor viitoare.

 

“Lumea voastra (n.r. a liceenilor) va fi o lume a retelelor de productie care comunica intre ele. Va fi important ca fiecare dintre voi sa-si gaseasca un loc cat mai sus in retelele de producere a valorii. Aceasta campanie pentru Meseriasii viitorului este menita tocmai sa va dea increderea in voi si sa va invete sa folositi un prim instrument de productie al  industriilor viitorului, imprimanta 3D.” - Florin Pogonaru, Presedinte, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania.

 

„Proiectul pune in practica o provocare, aceea ca acest proiect sa nu ramana izolat in zona capitalei. Exista elevi capabili si pasionati de tehnologie in multe licee din toata tara. Trebuie sa ne preocupe egalitatea de sanse.” - Nusa Dumitriu-Lupan, Inspector, Ministerul Educatiei Nationale.

 

Dedeman continua o serie de participari si investitii in educatie prin programul 3DUTECH, care are ca scop, in primul rand, sa aduca inovatia mai aproape de elevi si de profesori si, sa formeze o viitoare generatie de oameni pregatiti pentru orice job, pentru orice fel de provocare care ar putea sa apara.” -  Andreea Druga, Dedeman.

 

”Prin 3DUTECH, ECDL isi propune sa dezvolte competente digitale de actualitate, astfel incat profesorii si elevii sa inteleaga  faptul ca tehnologia ii poate ajuta in mod real.”- Irinuca Vaduva, ECDL ROMANIA

 

Educatia trebuie sa inspire, sa ofere cunostinte practice si sa lase loc imaginatiei. Atunci cand vine vorba de a pune in practica educatia primita, toti ne confruntam cu o dilema in alegerea unei cariere. Prin aceasta campanie, ne dorim sa sustinem o educatie bazata pe noi tehnologii si sa oferim elevilor si profesorilor competente relevante si utile pentru viitor. 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/3dutech-imprimantele-3d-ajung-in-scolile-din-romania