3DUTECH „Modelează viitorul!” dezbate impactul tehnologiilor emergente în societate

BUCURESTI - 23 aprilie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Tehnologie

3DUTECH a marcat a VI-a ediție a campaniei „Modelează viitorul!” printr-o conferință care a adus împreună profesori , elevi , pasionați și profesioniști din domeniul tehnologiei. Evenimentul a adus în centrul atenției modul în care inteligența artificială, imprimarea 3D și robotica transformă viitorul.

3dutech, ECDL, ICDL, tineri, elevi, profesori, inteligenta artificiala, 3d printing, robotica, imprimare 3D, imprimante 3D, tech expo, conferinta, The Digital Skills Standard, Modeleaza viitorul

3dutech, ECDL, ICDL, tineri, elevi, profesori, inteligenta artificiala, 3d printing, robotica, imprimare 3D, imprimante 3D, tech expo, conferinta, The Digital Skills Standard, Modeleaza viitorul

Campania „Modelează Viitorul!” este inițiată de 3DUTECH cu sprijinul ECDL România și Dedeman, împreună cu AOAR (Asociația Oamenilor de Afaceri din România) și reprezintă un demers esențial către un sistem educațional care încurajează inovația, explorarea și adaptabilitatea, pregătind tinerii pentru provocările și oportunitățile viitorului digital.

În ultimii ani, 3DUTECH a obținut rezultate remarcabile, reușind să activeze peste 60 de hub-uri de imprimare 3D în întreaga țară și să dezvolte o rețea de sute de profesori specializați în modelare și printare 3D, care au pregătit la rândul lor peste o mie de tineri pentru acest domeniu. De asemenea, la inițiativa 3DUTECH, meseria de tehnician imprimare 3D a fost adăugată în COR și este recunoscută acum și în România.

 „Noi am reușit să acoperim toată țara. În fiecare județ am reușit să implementăm cel puțin un hub de printare 3D, unde există profesori specializați care să multiplice cunoștințele și elevi care au participat la aceste programe internaționale de certificare și care participă în continuare.", afirmă Mihai Peca, Specialist Programe Formare și Certificare Digital Skills, ECDL România.

Întreaga discuție, moderată de Iulia Ionescu, realizatoarea emisiunii iLikeIT de la PRO TV, a pus accentul pe impactul pe care tehnologiile emergente îl au atât asupra vieții personale, cât și profesionale. Speakerii Dragoș Costea de la Humans.ai, Răzvan Isac de la Universal Robots A/S, Adrian Șișman de la Programul REXUS ECRIDA  și Mihai Peca de la ECDL România au oferit perspective și strategii pentru adaptarea la schimbare.

Recomandarea mea e să începeți să testați ceea ce oferă tehnologia cât mai devreme, chiar dacă veți face greșeli. Avem o vorbă în companie care spune - if you fail, fail fast. Adică este ok să greșești, dar să mergi mai departe. Fie că vorbim de roboți, de inteligența artificială, că vreți să faceți o cafea cu robotul, că doriți să dezvoltați o temă pentru un anumit proiect, orice vreți să încercați și orice idei aveți să le puneți în practică pentru că e o curbă de învățare. Poate nu o să faceți ceva minunat din prima, dar e cea mai bună metodă de a învăța.”, susține Răzvan Isac, Area Sales Manager, SEE, Universal Robots A/S.

„Adulții învață de la copii prin joacă, îi observă și au grijă să se joace astfel încât să nu se accidenteze. Așa e și cu imprimanta 3D. Nu poți să lași o imprimantă unui copil pentru că se poate accidenta, deși copilul știe ce vrea să facă. Părinții sunt oarecum forțați să învețe de la ei și să le ofere un mediu corespunzător. Eu mă bucur că există programe cum este ECDL în care poți să înveți fie că ești copil, fie adult. Mi se pare că ar fi foarte bine să meargă împreună, să interacționeze și să învețe, pentru că nu scăpăm de aceste imprimante 3D . O să vrei să le utilizezi.”, afirmă Adrian Șișman, Mechanics & Simulations ECRIDA, Programul REXUS de experimente pentru studenți ( 3D Printing ).

 „Pe partea de interacțiune cu oamenii, adică pe partea de avatar sau de video, inteligența artificială are un viitor destul de luminos, pentru că poate furniza anumite funcții pe care oamenii încă nu le-au descoperit”, declară Dragoș Costea, Head of Computer Vision & Research Engineer, Humans.ai.

La Tech Expo 3DUTECH, participanții au avut oportunitatea de a testa personal diverse echipamente și tehnologii de imprimare 3D, dar și de a descoperi soluții și aplicații inovatoare din domeniul inteligenței artificiale și roboticii.

Evenimentul poate fi vizionat pe pagina oficială de Youtube ECDL Romania, oferind acces tuturor celor interesați să urmărească discuțiile captivante și prezentările din cadrul conferinței.

Află mai multe detalii despre proiect pe www.3dutech.ro și pe pagina dedicată de Facebook sau la adresa de mail contact@3dutech.ro.

***ECDL Româania este  liderul național în certificarea competențelor digitale. ECDL / ICDL - The Digital Skills Standard este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale, recunoscut la nivel internațional în peste 100 de țări și numără până în prezent mai mult de 17 milioane de persoane înregistrate în program.

***Dedeman este cea mai mare companie antreprenorială din România și totodată liderul pieței locale de bricolaj. Începând cu 1992, fondatorii Dragoș și Adrian Pavăl au dezvoltat o companie care a înregistrat un succes constant, datorat unei strategii de business desfăşurată în jurul clientului, cerinţele sale şi satisfacerea acestora fiind prioritare. Astăzi, Dedeman reprezintă o rețea de 61 de magazine, 5 centre logistice și o echipă formată din peste 13.000 de colegi.

***Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a fost înființată ca răspuns la necesitatea de susținere a capitalului românesc. AOAR este o organizație apolitică, recunoscută ca susținător al celor mai valoroase idei și acțiuni ce fac ca economia românească să se dezvolte și să se integreze tot mai mult economiei europene și mondiale. Prin membrii săi, AOAR se constituie într-o structură reprezentativă a mediului de afaceri din România, reunind experiențe și problematici economice diverse din domenii diverse.

 

 

 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL Romania
ECDL/ ICDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 17 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/3dutech-modeleaza-viitorul-dezbate-impactul-tehnologiilor-emergente-in-societate1