5 licee 5 muzee editia a 13-a in Bucuresti si Cluj. Liceenii din doua orase vor merge din nou gratuit la muzee prin proiectul dedicat lor

BUCURESTI - 27 februarie 2020

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Incepem editia cu numarul 13 a proiectului dedicat elevilor - licee -5- muzee /" title="5 Licee 5 Muzee">5 licee 5 muzee , cu o veste extraordinara: anul acesta proiectul se va desfasura pentru prima data si in afara Bucurestiului, multumita implicarii mai multor muzee si institutii din Cluj . Astfel, de data aceasta, 500 de liceeni din Bucuresti si Cluj-Napoca se pregatesc sa treaca pragul muzeelor.
Lansarea 5 licee 5 muzee va avea loc vineri, 28 februarie, ora 9:00, simultan la Liceul Teoretic Traian din Bucuresti si Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Devenit traditie, 5 licee 5 muzee este un proiect educational pentru elevii de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Pana in luna iunie, elevii din 10 licee din Bucuresti si Cluj-Napoca vor beneficia de vizite gratuite la zece muzee din aceste orase, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Consiliul Judetean Cluj si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, impreuna cu cele zece muzee partenere care au dat curs invitatiei de a-si deschide portile pentru liceeni, va invita sa dam startul impreuna celei de a 13-a editii 5 licee 5 muzee.

5 licee 5 muzee, ECDL

5 licee 5 muzee, ECDL

5 licee 5 muzee s-a extins si la editia de anul acesta a proiectului, ce se va desfasura in perioada februarie – iunie 2020, vor fi implicati alti 500 de elevi din alte 5 licee din Bucuresti si 5 licee din Cluj-Napoca:

Bucuresti - Colegiul German Goethe, Liceul Teoretic „Traian”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcanescu”, Colegiul Romano-Catolic „Sfantul Iosif”, Colegiul Tehnic Energetic.

Cluj-Napoca - Colegiul Economic “Iulian Pop”, Liceul Teoretic “Avram Iancu”, Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica “Octavian Stroia”, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Colegiul National "Gheorghe Sincai".

 

Cele 10 muzee partenere pentru aceasta editie, care ii vor provoca pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt:

Bucuresti - Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

Cluj-Napoca – Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Etnografic „Romulus Vuia”, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Zoologic al Universitatii Babes Bolyai.

 

Evenimentul de deschidere de vineri, 28 februarie, va fi o conferinta interactiva, care ii va pune in contact virtual pe participantii din Bucuresti si Cluj, ce vor da startul proiectului impreuna.

In cadrul conferintei, se va lansa si un al doilea concurs pentru elevi. Tinerii sunt incurajati sa contribuie la o pagina cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat fiecare liceu sa reuseasca sa promoveze unul dintre muzeele partenere, prin activitatile educational-culturale la care vor lua parte pe parcursul acestui proiect. Astfel, le vor trezi apetitul pentru a vizita muzee cat mai multor colegi, profesori sau prieteni. 

Lansarea celei de a 13-a editii 5 licee 5 muzee va avea loc alaturi de elevii si profesorii implicati in etapa actuala, precum si impreuna cu reprezentanti ai muzeelor partenere, care ne vor dezvalui temele vizitelor ghidate de anul acesta.

 

5 licee 5 muzee si-a propus sa declanseze in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs. Lansat in anul 2008, proiectul s-a desfasurat pana anul trecut local, doar in capitala, a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor cat si a profesorilor si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue, dar si sa extinda initiativa. Acum, inainte de  startul celei de a 13-a editii, 3 000 de liceeni din 60 de scoli bucurestene deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de proiect, urmand sa li se alature alti 500 de elevi si inca 10 licee din Bucuresti si Cluj-Napoca, prin aceasta editie.

 

Va asteptam cu mult interes vineri, 28 februarie 2020, ora 9.00, la salile de festivitati ale Liceului Teoretic Traian din Bucuresti si Liceului Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat si sustinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul tuturor partenerilor implicati.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati: Elena Chiru, Manager Proiect, Tel.: 0213169922, E-mail: elena.chiru@ecdl.ro, Web: www.ecdl.ro.

 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.