5 Module ECDL recomandate pentru credite la facultate de către Consiliul American pentru Educaţie

BUCURESTI - 17 iulie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Tehnologie

Fundaţia ECDL , organizaţia responsabilă la nivel global de programul de certificare a competenţelor digitale ECDL, anunţă că Serviciul pentru Recomandare Credite Academice al Consiliului American pentru Educaţie (ACE CREDIT®) a evaluat şi recomandă credite la facultate ( colegiu ) pentru cinci Module ECDL . ACE, organismul major de coordonare al instituţiilor de învăţământ superior din Statele Unite, urmăreşte să asigure leadership și o voce unificatoare cu privire la aspectele cheie ale învățământului superior și să influențeze politica publică prin inițiative de advocacy, cercetare și programe.

credite, credite academice, facultate, colegiu, universitate, studenti, studentie, ECDL, ICDL, Module ECDL, Fundatia ECDL, SUA, America, american, ECDL Romania, computer, competente digitale, certificare, certificare ECDL, cursuri, echivalare

ACE CREDIT ajută adulții să obțină credite academice pentru cursuri și examene susţinute în afara programelor de studii tradiționale. Mai mult de 2.000 de colegii și universități din SUA iau în considerare recomandările ACE CREDIT în determinarea aplicabilității cursurilor și a rezultatelor examenelor la propriile cursuri și programe de studii.

De mai bine de 30 de ani, colegiile şi universităţile din SUA au încredere că ACE CREDIT le asigură informaţii solide despre echivalarea cursurilor, pentru a le facilita deciziile de a acorda credite academice. Pentru mai multe detalii, vizitaţi pagina web ACE CREDIT la adresa www.acenet.edu/credit.

Fundaţia ECDL are disponibile cinci module care au fost recomandate pentru credite la facultate de către ACE CREDIT. Pentru a afla lista completă a acestor programe, vă rugăm să accesaţi pagina Fundaţiei ECDL de pe site-ul Ghidului Național ACE CREDIT.

ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări și numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, programul ECDL este cunoscut drept ICDL - International Computer Driving Licence.

ECDL este menţionat ca standard de referinţă în ceea ce priveşte certificarea competenţelor şi cunoştinţelor de utilizare a calculatorului în vederea completării CV-ului Europass.

La nivel internaţional, o serie de universităţi urmăresc ca absolvenții lor să deţină Permisul ECDL (University of Manchester, Oxford Brookes University, University of London, University of Glasgow, University of Malta, University of West of Scotland, University of Pavia Italy, Rise Paris Est, Universitatea Autonomă din Barcelona, Universitatea Autonomă din Lisabona etc).

În România, până în prezent au fost acreditate peste 800 de centre de testare ECDL, între care şi universităţi precum: SNSPA București, ASE Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Gheorghe Asachi Iaşi, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea din Craiova, Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanţa etc).

De-a lungul timpului, o serie de universităţi au echivalat diverse cursuri de informatică/birotică cu certificari ECDL.

Portofoliul de certificări ECDL pus la dispoziție studenților astăzi le oferă acestora oportunitatea de formare și dezvoltare profesională continuă.

Despre ACE

Fondată în 1918, ACE este organismul major de coordonare pentru toate instituțiile de învățământ superior din Statele Unite, reprezentând peste 1.600 de președinți de universități și coelgii și peste 200 de asociații conexe la nivel național. ACE oferă leadership în aspecte cheie de învățământ superior și influențează politica publică prin advocacy. Pentru mai multe informații, vizitați www.acenet.edu sau urmăriți ACE pe Twitter @ACEducation.

Despre ECDL/ ICDL

Fundația ECDL este o organizație internațională dedicată creării de standarde de competență digitală pentru forța de muncă, educație și societate. Programele noastre de certificare, livrate printr-o rețea activă din peste 100 de țări, permit persoanelor și organizațiilor să-și evalueze, să-și construiască și să-și certifice competența în utilizarea calculatoarelor și a instrumentelor digitale la standardul ECDL/ ICDL, recunoscut la nivel mondial.

În calitate de întreprindere socială nonprofit, Fundația ECDL beneficiază de sprijinul unic al experților de la societăți naționale de tehnologie și al partenerilor din întreaga lume pentru a dezvolta standarde independente de furnizori, care să definească abilitățile și cunoștințele necesare pentru utilizarea eficientă a tehnologiei digitale.

În dezvoltarea şi derularea programelor noastre Colaborăm cu partenerii din domeniul educației și formării profesionale, autoritățile locale și regionale, guvernele naționale, organizațiile internaționale de dezvoltare, precum și angajatorii din sectorul public și privat din toate sectoarele.

Calitatea și reputația ECDL/ ICDL se bazează pe 20 de ani de experiență în furnizarea programelor noastre de certificare către peste 15 milioane de persoane, în peste 40 de limbi din întreaga lume, cu peste 2,5 milioane de teste ECDL/ ICDL susţinute anual. Succesul nostru este menținut de inovația noastră continuă în dezvoltarea programelor de certificare, de angajamentul nostru față de metodologiile riguroase de proiectare a testelor și de respectarea consecventă a standardelor noastre de asigurare a calității.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA este singura entitate autorizată de Fundația ECDL şi ATIC să promoveze şi să dezvolte conceptul ECDL în România şi Republica Moldova.
Instruirea şi testarea candidaţilor se face numai în centre de testare acreditate ECDL, în baza testelor standard ale Fundaţiei ECDL.
ECDL ROMANIA a acreditat din 2002 şi până în prezent peste 800 de centre, rezultând o reţea naţională de centre de testare acreditate, care acoperă toate judeţele ţării. Printre aceste centre se găsesc instituţii de învăţământ (universităţi, licee, şcoli), centre de pregătire pentru administraţie, centre de pregătire profesională din toate oraşele mari ale ţării.
Peste 300 000 de persoane din România s-au înscris până acum în programul internaţional de certificare ECDL.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/5-module-ecdl-recomandate-pentru-credite-la-facultate-de-catre-consiliul-american-pentru-educatie