A început Săptămâna de programare creativă BEBRAS România

BUCURESTI - 31 octombrie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL în România. Anul acesta, Săptămâna BEBRAS se va desfășura în toate școlile interesate din țara noastră în perioada 31 octombrie - 06 noiembrie.
Aprox. 12 000 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 500 de școli au răspuns provocării mondiale BEBRAS și se întrec în această săptămână sub coordonarea a 750 de profesori.

BEBRAS se desfășoară în luna noiembrie a fiecărui an în peste 55 de țări de pe toate continentele lumii și îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică. Participarea este voluntară pentru profesorii coordonatori şi gratuită pentru toţi elevii români. Detalii pe bebras.ro

Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin modulul internaţional ECDL Computing (Python).

BEBRAS, ECDL, ICDL, concurs, programare, programare creativa, computing, computational, elevi, profesorii, competente digitale

În fiecare an, mii de elevi din întreaga ţară, alături de sute de profesori coordonatori, se alătură evenimentului global BEBRAS International Challenge.

Participarea la această competiţie le oferă elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante, dar și provocatoare.

Competiția se desfășoră exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor. Participarea la acest concurs este gratuită pentru toţi elevii.

Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

Elevii români vor răspunde provocării BEBRAS în perioada 31 octombrie - 06 noiembrie, alăturându-se tinerilor din întreaga lume.

Până acum, au participat peste 70.000 de elevi din toată țara la ediţiile anterioare BEBRAS Romania.

Informaţii despre Bebras România sunt disponibile pe bebras.ro sau la concurs[at]bebras.ro.

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de dezvoltare a competențelor digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală.

Astăzi, este esențial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.

Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale, ECDL Romania se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale și oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. Dezvoltarea aptitudinilor IT joacă un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și va fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

În România până în prezent, peste 100 000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

ECDL a lansat modulul Computing, prin care se pot certifica la standard internaţional competenţele de programare (Python) şi gândire algoritmică.

ECDL / ICDL – standardul international pentru competente digitale

ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL/ ICDL in Romania, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarilor ECDL.

ICDL Foundation este o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ICDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ICDL de asigurare a calitatii.

Contact Bebras Romania

Telefon: 0758.257.572 - Raluca Constantinescu  Email: concurs@bebras.ro

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
ECDL este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/a-inceput-saptamana-de-programare-creativa-bebras-romania