Campioni la Informatica

BUCURESTI - 22 aprilie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

Peste 500 de elevi si profesori de gimnaziu si de liceu, din intreaga tara au participat la inceputul lunii aprilie la faza nationala a Olimpiadei de Informatica . Liceenii s-au intalnit la Timisoara (30 martie – 5 aprilie 2013), in timp de juniorii au concurat la Oradea (6 – 10 aprilie 2013). ECDL ROMANIA a pastrat traditia de a sustine acordarea medaliilor pentru toti castigatorii, premiind si in acest an cele mai bune rezultate la Olimpiada Nationala de Informatica, atat ale liceenilor cat si ale juniorilor din gimnaziu.

Campioni la Informatica

Teatrul National Timisoara a gazduit festivitatea de deschidere a Olimpiadei Nationale de Informatica Liceu, la care au luat parte mai mult de 300 de elevi din clasele IX-XII din intreaga tara. Acestia au fost premiati miercuri, 3 aprilie 2013. Elevul Vlad-Andrei Tarniceru, cls. a IX-a din Piatra Neamt a reusit performanta de a obtine un total de 600 de puncte in urma celor 2 zile de concurs.

Oradea a fost orasul care a reunit in perioada 6-10 aprilie peste 200 de elevi si profesori de gimnaziu, care s-au intrecut in faza finala a Olimpiadei Nationale de Informatica Juniori. Castigatorii au fost anuntati in sala de festivitati a Liceului Teoretic "Ady Endre" Oradea.

Rezultatele finale ale ambelor sesiuni au decis formarea loturilor ce vor reprezenta Romania la Olimpiada Internationala de Informatica si la alte competitii.

 

ECDL ROMANIA a fost si de aceasta data alaturi de organizatori (Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Inspectoratul Scolar Judetean Bihor) confirmand inca o data importanta pe care o acorda rezultatelor exceptionale ale elevilor, incurajand performanta.

Felicitari tuturor participantilor!

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 148 de tari si numara pana in prezent peste 12 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).
Permisul ECDL nu are limita de valabilitate in timp, competentele digitale fiind certificate pe viata, in conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate in vigoare la momentul sustinerii examinarii.
Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.
ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.
Programul este administrat la nivel mondial de catre ECDL Foundation, principala autoritate de certificare ECDL.
Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro .