Comunicate ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Compania ECDL ROMANIA a emis 366 comunicate de presa

 • ICDL este noul nume al standardului global de certificare digital skills

  Digital Skills, ICDL, ECDL, competente digitale, certificare IT

  BUCURESTI - 20 iulie 2022

  ICDL – The Digital Skills Standard este noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent. Totuși, se întâmplă mai mult decât schimbarea unei litere.
  Profităm de această oportunitate de a reîmprospăta structura și substanța programelor noastre de certificare IT , pentru a reflecta mai bine natura lor globală, tehnologia în schimbare continuă și, mai presus de toate, angajamentul nostru față de calitate.
  Noua identitate a mărcii și noile module de certificare ICDL/ ECDL, care pătrund treptat și în România, vor contribui la asigurarea nevoilor de competențe digitale ale studenților, angajaților și profesioniștilor din întreaga Europă, într-un moment în care tehnologiile se dezvoltă mai rapid decât oricând.    comunicatul de presa

 • ECDL se mapeaza cel mai complet pe DigComp si DigCompEdu

  DigComp, DigCompEdu, ECDL, ICDL, competente digitale, Europa, Romania

  BUCURESTI - 15 iunie 2022

  ICDL , identitatea de brand a celui mai raspandit standard de certificare a competentelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL pana recent, este o implementare exemplara a DigComp (The European Digital Competence Framework) si DigCompEdu (pentru cadrele didactice).

  Structura de competente europene si internationale sau programele standard de dezvoltare a competentelor digitale cu recunoastere internationala raspund nevoii de evaluare, urmarire si actualizare a oricarui tip de profil de competente si asigura un impact real al oricaror actiuni de crestere a aptitudinilor digitale ale romanilor.     comunicatul de presa

 • Cele mai recente studii confirma avertizarile ECDL despre Mitul Nativilor Digital

  nativ digital, competente digitale, literatie digitala, ECDL, Eurostat, DESI, UiPath, Romania, tineri

  BUCURESTI - 31 mai 2022

  Peste 80% dintre cei cu varste intre 15 si 24 de ani sunt online in intreaga lume.
  Acest fapt lasa impresia ca, avand acces la tehnologiile digitale, oamenii, in special tinerii, invata automat si cum sa le foloseasca eficient.
  Totusi:
  daca stii sa joci FIFA nu inseamna ca esti un jucator profesionist de fotbal!
  daca esti bun la Minecraft nu inseamna ca te califici drept arhitect!
  daca esti performant la Need for Speed nu este cert ca vei face cariera ca sofer de curse
      comunicatul de presa

 • Poti sa te inscrii la concursurile nationale 3DUTECH pentru toti elevii si profesorii pana pe 29 mai!

  3dutech, 3d printing, elevi, profesori, concursuri, ECDL

  BUCURESTI - 16 mai 2022

  Elevii si profesorii din toata tara sunt invitati la doua concursuri nationale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH . Pentru a da sanse cat mai multor elevi si profesori de a intra in competitii, inscrierile raman deschise pana pe 29 Mai. Participarea este gratuita, concurentii avand sansa sa castige premii importante.

  Educatia si inovatia se unesc in cele doua concursuri nationale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH anul acesta. Competitiile vor premia cele mai indraznete proiecte care vor aplica design-ul si printarea 3D in educatie.    comunicatul de presa

 • Incep inscrierile la concursurile nationale 3DUTECH de 3D design & printing pentru toti elevii si profesorii

  3DUTECH, ECDL, ICDL, ECDL Romania, concurs, elevi, profesori, 3D, design, 3D printing, imprimane 3D, premii

  BUCURESTI - 31 martie 2022

  Elevii si profesorii din toata tara sunt invitati la doua concursuri nationale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH . Inscrierile incep pe 1 aprilie, iar participarea este gratuita, concurentii avand sansa sa castige premii importante.

  Educatia si inovatia se unesc in cele doua concursuri nationale de 3D design & printing organizate de 3DUTECH anul acesta. Competitiile vor premia cele mai indraznete proiecte care vor aplica design-ul si printarea 3D in educatie.
      comunicatul de presa

 • Liceenii nu vor sustine toate probele la Bacalaureat

  competente digitale, Bacalaureat, BAC, liceeni, ECDL, ICDL

  BUCURESTI - 16 martie 2022

  Peste 110 000 de elevi si-au echivalat proba de Competente Digitale de la Bacalaureat cu ECDL , pana in 2021. Liceenii care obtin ECDL PROFIL BAC nu mai sustin aceasta proba. La fel, elevii care detin certificari internationale de limbi straine au posibilitatea sa nu mai dea proba de Competente lingvistice.
  Astfel, competentele lor sunt recunoscute la standarde internationale. Mai mult, oricine se inscrie in programul international ECDL in perioada urmatoare are sansa de a castiga o tableta.

  Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu certificarea internationala ECDL/ ICDL .
  ECDL/ ICDL este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, recunoscut in peste 100 de tari de pe toate continentele lumii.     comunicatul de presa