Comunicate ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Compania ECDL ROMANIA a emis 345 comunicate de presa

 • ECDL, Pedagogie digitala, Teach Smart, educatie digitala, competente digitale, profesori, scoala, scoala online

  BUCURESTI - 26 noiembrie 2020

  10.000 de cadre didactice din preuniversitar isi vor evalua gratuit la standard international competentele de predare digitala si o retea de profesori va fi pregatita si certificata gratuit ECDL pentru scoala online. ECDL Romania continua campania Teach Smart si introduce modulul ECDL Pedagogie Digitala .    comunicatul de presa

 • Bebras International Challenge, elevi, profesori, concurs, consurs online, programare creatia, competente digitale, ECDL

  BUCURESTI - 1 octombrie 2020

  ECDL este organizatorul national al concursului international BEBRAS, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii computationale si sa ii atraga spre Informatica.

  Anul acesta, BEBRAS se va desfasura, in toata lumea si in toate scolile interesate din Romania, in perioada 9-22 noiembrie 2020. Participarea este voluntara pentru profesorii coordonatori si gratuita pentru toti elevii romani.
  Inscrierile profesorilor se fac in perioada 5- 11 octombrie, iar inscrierile elevilor vor avea loc in perioada 19 - 25 octombrie.

  Competentele de gandire algoritmica si programare pot fi certificate international prin modulul international ECDL Computing (Python).
      comunicatul de presa

 • scoala, competente digitale, elevi, profesori, ITC, digitalizare, ECDL, ICDL

  BUCURESTI - 14 septembrie 2020

  Contextul crizei sanitare actuale a demonstrat rolul esențial pe care îl au tehnologiile şi aptitudinile digitale, care ne permit să învăţăm şi să lucrăm în continuare.
  Astăzi, este esenţial ca elevii şi profesorii să îşi dezvolte abilităţi ITC solide. Numai aşa şcolile pot beneficia de tehnologia online şi de toate oportunităţile şi facilităţile digitale de învăţare şi predare.
      comunicatul de presa

 • ECDL, ICDL, certificare, certificare IT, standard de certificare, ITC, digitalizare, DESI

  BUCURESTI - 9 septembrie 2020

  Peste 80% dintre cei cu vârste între 15 şi 24 de ani sunt online în întreaga lume.

  Acest fapt lasă impresia că, având acces la tehnologiile digitale, oamenii, în special tinerii, învaţă automat şi cum să le folosească eficient.

  Totuși:
  daca știi sa joci FIFA nu înseamnă că ești un jucător profesionist de fotbal!
  daca ești bun la Minecraft nu înseamnă că te califici drept arhitect!
  daca ești performant la Need for Speed nu este cert ca vei face carieră ca șofer de curse

  Există astfel o diferenţă majoră între cum ne autoevaluăm nivelul de abilităţi IT şi rezultatele obţinute după teste practice, diferență care se regăsește inclusiv în țări cu economii mai dezvoltate și un nivel crescut al competențelor digitale, conform studiilor ECDL.     comunicatul de presa

 • 5 licee 5 muzee, ECDL

  BUCURESTI - 2 martie 2020

  A inceput editia cu numarul 13 a proiectului dedicat elevilor - 5 licee 5 muzee , care anul acesta se defasoara in premiera in doua orase. Lansarea a avut loc la finalul lunii februarie, in Bucuresti si Cluj. Astfel, de data aceasta, 500 de liceeni din Bucuresti si Cluj-Napoca vor merge gratuit la muzee.

  5 licee 5 muzee este un proiect educational pentru elevii de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Pana in luna iunie, elevii din zece licee din Bucuresti si Cluj-Napoca vor beneficia de vizite gratuite la zece muzee din aceste orase, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

  ECDL ROMANIA impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Consiliul Judetean Cluj si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, cu sustinerea celor zece muzee partenere, au dat startul celei de a 13-a editii 5 licee 5 muzee, alaturi de liceenii si profesorii lor.     comunicatul de presa

 • 5 licee 5 muzee, ECDL

  BUCURESTI - 27 februarie 2020

  Incepem editia cu numarul 13 a proiectului dedicat elevilor - licee -5- muzee /" title="5 Licee 5 Muzee">5 licee 5 muzee , cu o veste extraordinara: anul acesta proiectul se va desfasura pentru prima data si in afara Bucurestiului, multumita implicarii mai multor muzee si institutii din Cluj . Astfel, de data aceasta, 500 de liceeni din Bucuresti si Cluj-Napoca se pregatesc sa treaca pragul muzeelor.
  Lansarea 5 licee 5 muzee va avea loc vineri, 28 februarie, ora 9:00, simultan la Liceul Teoretic Traian din Bucuresti si Liceul Teoretic Avram Iancu din Cluj-Napoca.

  Devenit traditie, 5 licee 5 muzee este un proiect educational pentru elevii de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Pana in luna iunie, elevii din 10 licee din Bucuresti si Cluj-Napoca vor beneficia de vizite gratuite la zece muzee din aceste orase, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

  ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Consiliul Judetean Cluj si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, impreuna cu cele zece muzee partenere care au dat curs invitatiei de a-si deschide portile pentru liceeni, va invita sa dam startul impreuna celei de a 13-a editii 5 licee 5 muzee.    comunicatul de presa