Conferinţa de premiere a tinerilor ecologiști din Proiectul “Broşura ECO”

BUCURESTI - 17 februarie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Joi, 18 februarie 2010, ora 11:00, în Sala Mare de Consiliu a Primăriei Municipiului Bucureşti va avea loc premierea proiectelor câştigătoare în cadrul concursului de proiecte Broşura ECO. Din cele 35 de proiecte înscrise de profesorii și elevii celor 40 de licee participante din Bucureşti, juriul a desemnat un proiect ce va fi implementat cu sprijinul organizatorilor cât şi 5 proiecte care vor primi premii speciale. Astfel, Asociația EcoAssist și ECDL ROMANIA, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primăria Municipiului București, vă invită la conferința de final a proiectului „Broșura ECO”.

Conferinţa de premiere a tinerilor ecologiști din Proiectul “Broşura ECO”

Broşura ECO este un proiect iniţiat de Asociaţia EcoAssist şi a fost organizat împreună cu ECDL ROMANIA avand ca parteneri Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi Coca Cola Hellenic.

Broşura ECO a avut ca scop activarea tinerilor liceeni în ecologie prin intermediul unui material informativ destinat elevilor din clasele a IX-a până la a XI-a ce a conţinut o prezentare a ONG-urilor de mediu active din Bucureşti, o prezentare a autorităţilor de mediu din Bucureşti, bunele practici în ecologie cât şi paşii pentru realizarea propriului proiect ecologic. Totodata, liceenii au fost antrenati într-o competiție de idei de proiecte ecologice.

La evenimentul de joi, 18 februarie a.c. participă reprezentanți ai tuturor celor implicați în proiect, profesori coordonatori și elevi din liceele participante la proiect, oficiali ai instituțiilor de învățământ ai Primariei Municipiului București.

„Am fost foarte încântată să parcurg proiectele pe care le-au scrie elevii. Indiferent că au câştigat sau nu, noi îi încurajăm pe aceştia să meargă până la capăt cu proiectele. Vor avea numai de câştigat din această experienţă dar vor şi deveni următorul val de ecologişti activişti din Bucureşti.” a declarat Liana Buzea, preşedintele Asociaţiei EcoAssist.


'Prin „Broșura ECO”, ECDL ROMANIA vizează dezvoltarea culturii ecologice in randul tinerilor si formarea respectului fata de natura si a unei societati durabile, tinerii fiind cei mai deschiși în ceea ce privește schimbarea de mentalitate în atitudinea față de mediul înconjurător. Astfel, prin intermediul acestui proiect se pot forma atitudini si caractere care pot ajuta elevii sa inteleaga si sa respecte natura din jurul lor. ” Ana Dulu, Director General ECDL ROMANIA.

„Prin Proiectul “Broşura ECO”, Primăria Municipiului Bucureşti, îşi propune să construiască punţi de legătură între administraţia locală şi unităţile de învăţământ, în vederea dezvoltării unei atitudini pozitive a elevilor, atitudine necesară construirii unei societăţi durabile.” Oana Grigore, Director Executiv Adjunct - Direcţia Protecţia Mediului şi Educaţie Eco Civică.Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 9 milioane de persoane inregistrate in program.


In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.


Irinuca Vaduva
irinuca.vaduva@ecdl.org.ro