Forumul Naţional al Centrelor Acreditate ECDL, Sinaia 24-25 martie 2006

BUCURESTI - 28 martie 2006

Comunicat tip General in IT&C

În perioada 24-25 martie, ECDL ROMANIA a organizat la Sinaia Forumul Naţional al Centrelor Acreditate ECDL – European Computer Driving Licence (Permisul European de Conducere a Computerului). Evenimentul a reunit coordonatori şi reprezentanţi a peste 100 din cele 300 de centre acreditate în prezent în toate regiunile ţării, în cadrul companiilor private, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor din administraţia publică.

Festivităţile au fost marcate de prezenţa mai multor invitaţi speciali, personalităţi din lumea IT şi din lumea afacerilor – dl. Prof. Vasile Baltac, Preşedinte ATIC-Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii şi dl. Florin Pogonaru, Preşedinte al AOAR-Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, dl. Sorin Vicol, Preşedintele ANRS-Administraţia Naţională a Rezervelor Statului, specialişti în domeniul finanţărilor pentru IT&C – dna. Lidia Ene, Director în cadrul Ministerului de resort la Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale.

Aflat la a treia ediţie, Forumul centrelor ECDL reflectă dezvoltarea exponenţială pe care conceptul ECDL o are în România. După patru ani de muncă asiduă, România se află acum pe primele locuri în lume în ce priveşte implementarea portofoliului de produse educaţionale ECDL, cu suita de certificări Equalskills, ECDL Start, ECDL Complet, ECDL Avansat, ECDL CAD deschizând acum noi direcţii de dezvoltare pentru certificări complementare pentru limbi străine, fiind acum introduse în România conceptul BULATS şi TOEFL iBT.

Câteva din realizarile anului trecut ale centrelor acreditate ECDL au fost prezentate în cadrul Forumului din acest an. Astfel, dna. Cornelia David, Director al Institutului Internaţional Multimedia Deva a subliniat importanţa alfabetizării IT în mediul rural prin proiectul “Clasele mobile de instruire şi testare ECDL/ Equalskills în comunităţile rurale şi izolate din judeţul Hunedoara şi judeţele limitrofe”, dl. Preşedinte Sorin Vicol a vorbit despre îmbunătăţirea muncii funcţionarilor publici datorită implementarii programului ECDL în instituţia ANRS, iar dna. Flavia Arşoi, Director al centrului acreditat ECDL Test Flag Deva a prezentat un interesant studiu de caz realizat în una din cele mai mari companii din Deva, “Cine nu ştie să lucreze cu computerul mănâncă banii companiei”

Toate centrele ECDL sunt câştigătoare, ele oferind testare şi certificare la standarde internaţionale, această ediţie a Forumului însă a văzut recunoaşterea meritelor speciale a câtorva centre acreditate pentru activitatea lor de succes.

Astfel, a fost aplaudată iniţiativa ANRS-Administraţia Naţională a Rezervelor Statului de implementare a programului ECDL în rândul angajaţilor săi, ANRS obţinând premiul special pentru cel mai bun program dezvoltat cu instituţiile publice.

Centrul EUROaptitudini din Bucureşti a câştigat premiul pentru cel mai bun program, pentru proiectul dezvoltat cu BNR-Banca Naţională a României.

Pentru introducerea noii certificări pentru începători, Equalskills, au fost premiate două centre – Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman“ din Buzău pentru cea mai bună adoptare şi Institutul Internaţional Multimedia Deva pentru promovarea alfabetizării IT în mediul rural.

Cea mai bună adoptare a certificării ECDL Avansat a avut-o centrul GMB Computers din Constanţa cu numărul cel mai mare de EXPERŢI ECDL.

Centrul acreditat InfoTim a fost câştigătorul premiului de marketing şi promovare pentru numeroasele acţiuni întreprinse în zona Timişoara.

Forumul a încununat în mod fericit activitatea din anul 2005, urmând să deschidă calea spre forumuri regionale pentru a adresa nevoile specifice ale zonelor din ţară.

Despre ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving License) se bucură de recunoaştere internaţională în peste 140 de ţări şi este singurul program de certificare a cunoştinţelor de utilizare a computerului adoptat şi recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society şi European Community Personnel Selection Office, de UNESCO şi PNUD.
În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving License).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi susţinute pe mai multe suite de aplicaţii.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.org.ro sau www.ecdl.com.
ECDL ROMANIA
www.ecdl.org.ro
www.equalskills.com
www.bulats.ro
popescua@ecdl.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ecdl-romania/forumul-national-al-centrelor-acreditate-ecdl-sinaia-24-25-martie-2006