Fundatia ECDL lanseaza brandul ICDL in Europa

BUCURESTI - 25 iunie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Media / Publicitate

Fundatia ECDL introduce in Europa conceptul ICDL , identitatea de brand a celui mai raspandit standard de certificare a competentelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL pana acum.

ECDL, ECDL ROMANIA, ICDL, Competente digitale

ECDL, ECDL ROMANIA, ICDL, Competente digitale

ECDL este cel mai utilizat standard de certificare  a competentelor digitale fondat in Europa, care, in cei peste 20 de ani de implementare, a devenit recunoscut la nivel international, pe toate continentele lumii.

Sub brandul ICDL, Fundatia ECDL isi propune sa dezvolte in continuare programe de certificare a competentelor digitale relevante pentru timpurile noastre, in care tehnologiile se extind si se modifica mai repede decat oricand. Introducerea brandului ICDL in Europa marcheaza nu numai extinderea globala a numelui standardului de certificare ECDL/ICDL, ci si o noua etapa in dezvoltarea certificarilor din portofoliul Fundatiei ECDL, lansarea de noi module si o noua structura de programe.

Toate aceste noutati vor fi disponibile treptat si in Romania, in completarea portofoliului curent de certificari.

 

CEO-ul Fundatiei ECDL/ ICDL, Damien O'Sullivan, a declarat: "Am inregistrat un mare succes cu ECDL, dar cu o noua identitate de brand si un nou continut al programului, suntem pregatiti sa ne confruntam cu urmatorii 20 de ani. Abilitatile de care au nevoie utilizatorii care folosesc zilnic computerul se schimba repede. Tehnologia castiga o parte mai mare a tuturor locurilor de munca, iar tipurile de lucruri pe care angajatorii le asteapta ca lucratorii sa le poata face se schimba de asemenea. Lansam noi module, cum ar fi Data Analytics si Digital Marketing, precum si o noua structura de program pentru a ne asigura ca ICDL certifica abilitatile care vor ajuta oamenii sa lucreze mai practic si mai eficient.”

 

ECDL/ ICDL este principala certificare globala a competentelor digitale, care permite oamenilor sa profite la maxim de tehnologie in viata profesionala si privata. Peste 70 de milioane de teste de certificare ECDL/ ICDL au fost sustinute de peste 15 milioane de candidati. ECDL/ICDL este disponibil in peste 100 de tari printr-o retea de 20.000 de centre de testare. Succesul nostru este mentinut de inovatia noastra continua in dezvoltarea programelor de certificare, de angajamentul nostru fata de metodologiile riguroase de realizare a testelor si de respectarea consecventa a standardelor noastre de asigurare a calitatii.

ECDL ROMANIA  este Operatorul National al licentei ECDL in Romania din anul 2002, cu o retea de peste 800 de centre de testare acreditate de-a lungul timpului, asigurand tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la un anumit nivel competentele digitale. 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.