Iata rezultatele elevilor romani la cel mai mare eveniment de programare creativa

BUCURESTI - 28 noiembrie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

15000 de elevi si peste 600 de profesori din peste 400 de unitati scolare din Romania au participat la marea provocare digitala BEBRAS . ECDL organizeaza in fiecare an la noi in tara Saptamana mondiala BEBRAS, cel mai mare eveniment de gandire computationala , desfasurat in aceeasi perioada in 60 de tari din intreaga lume. BEBRAS Challenge isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si sa ii atraga spre domeniul informatic.
Competentele de gandire algoritmica si programare pot fi certificate international prin modul ECDL Computing.

Bebras, Bebras challange, Bebras Romania, gandire computationala, gandire analitica, informatica, elevi, profesori, concurs, concurs online, concurs elevi, ECDL, ECDL ROMANIA, www.bebras.ro

Bebras, Bebras challange, Bebras Romania, gandire computationala, gandire analitica, informatica, elevi, profesori, concurs, concurs online, concurs elevi, ECDL, ECDL ROMANIA, www.bebras.ro

Saptamana mondiala BEBRAS a fost declarata anul acesta in perioada 13-17 Noiembrie. Participarea la aceasta competitie le-a oferit elevilor oportunitatea de a-si testa abilitatile logice si de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante si provocatoare in acelasi timp. Competitia s-a desfasurat exclusiv online in cadrul fiecarei unitati scolare, sub supravegherea unui profesor si participarea a fost gratuita pentru toti elevii.

Elevii cu cele mai bune rezultate (scor minim de 150 de puncte) s-au calificat si vor putea participa la a doua runda BEBRAS Romania , ce se va desfasura in perioada 11-15 martie 2019. In a doua runda vor concura 828 de elevi clasele V-XII, din toata tara. Rezultatele Bebras Romania sunt disponibile pe www[punct]bebras[punct]ro.

ECDL sprijina cu fermitate initiativele de crestere a nivelului de competente digitale si pledeaza in favoarea unei abordari integrate a educatiei IT, care sa ii ofere fiecarui elev posibilitatea de a invata elementele fundamentale ale informaticii,  in acelasi timp cu alfabetizarea digitala.

Dobandirea competentelor digitale trebuie sa se intample in scoala, oferindu-se posibilitatea elevilor de a avea o intelegere mai profunda a tehnologiilor digitale. Competentele de alfabetizare digitala sunt relevante si sustin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competente ar trebui dezvoltate simultan si complementar cu Informatica .

In calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale, ECDL ROMANIA se implica activ in ghidarea tinerilor spre accesul la competente digitale reale si ofera instrumentele utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice.

Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic in revigorarea economiei Romaniei, prin educarea unei forte de munca inovative si minimizarea diviziunii digitale si va fi parte integranta din succesul pe care il va inregistra politica unei cresteri inteligente, sustinute si inclusive.

Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  din companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul Permisului ECDL.

Contact Bebras Romania: Raluca Constantinescu, 0758.257.572, concurs [at]bebras[punct]ro.

Aflati mai multe despre ECDL pe www[punct]ecdl[punct]ro sau www[punct]ecdl[punct]com.

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).