Incepe scoala, incepe BAC-ul. Unii dintre liceeni nu vor sustine toate probele.

BUCURESTI - 12 februarie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social

80 000 de elevi si-au echivalat proba de competente -digitale/" title="competente digitale">Competente Digitale de la Bacalaureat cu ECDL , pana in 2017. Liceenii care detin ECDL PROFIL BAC nu mai sustin aceasta proba. La fel, elevii care detin certificari de limbi straine recunoscute international, au posibilitatea sa nu mai dea proba de Competente lingvistice.
Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu certificarea internationala European Computer Driving Licence.
ECDL este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, recunoscut in peste 100 de tari, cu peste 15 milioane de persoane inregistrate in program. In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

	BAC, scoala, Bacalaureat, competente, competente digitale, eCDL, liceeni, elevi, proba, ECDL PROFIL BAC, Permis ECDL, echivalare, Profilul ECDL pentru BAC, certificare IT, nativ digital

BAC, scoala, Bacalaureat, competente, competente digitale, eCDL, liceeni, elevi, proba, ECDL PROFIL BAC, Permis ECDL, echivalare, Profilul ECDL pentru BAC, certificare IT, nativ digital

Studiile practice dovedesc ca expunerea la tehnologie nu poate fi sinonima cu abilitatea de a o folosi, iar mitul  Nativ Digital  este fals. Daca tinerii nu au acces la educatie digitala in mod formal si structurat, s-ar putea ca niciodata sa nu deblocheze pe deplin potentialul tehnologiei digitale pentru ei ca si cursanti, angajati, antreprenori sau cetateni. Tinerii nu detin competente digitale in mod firesc pentru a utiliza tehnologia in siguranta si eficient, iar aptitudinile dobandite in mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete.

Liceenii sunt incurajati sa opteze pentru instruire si certificare IT la standard international, in situatia in care, astazi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face fata cerintelor de pe piata muncii, iar Romania ocupa in continuare un loc codas in Europa cand vine vorba de competente digitale. Dovedirea competentelor digitale si increderea in propriile abilitati pot fi asigurate cel mai bine prin obtinerea unei certificari la standard international, cu aplicabilitate globala.

 

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea ECDL exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere. Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului, obligatorie pentru toti liceenii, la fel ca proba de Competente lingvistice. Avand deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale, asa cum daca detin un certificat international pentru o limba straina pot sa nu mai sustina proba de Competente lingvistice. Mai mult, programa pentru evaluarea competentelor digitale si cea pentru obtinerea ECDL PROFIL BAC corespund materiei pe care liceenii o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a. Astfel, ei se pot pregati chiar in cadrul orelor de la scoala pentru obtinerea unei certificari cu recunoastere internationala.

 

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de 800 de Centre de Testare acreditate pe intreg teritoriul tarii, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica competentele digitale.
300 000 de candidati s-au inscris in programul ECDL la nivel national si au fost eliberate mai mult de 200 000 de Permise ECDL in Romania.
Calitatea si reputatia ECDL in lume sunt construite in 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite pe glob. Succesul ECDL se bazeaza pe inovarea continua si pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si aderarea consecventa la standardele ECDL de calitate.