Invitatie “5 licee – 5 muzee”. O noua grupa de 250 de elevi a fost la muzee

BUCURESTI - 3 iunie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

Joi, 5 iunie 2014, ora 16:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, vom afla premiantii editiei 7 a proiectului “5 licee - 5 muzee ”, program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. In perioada februarie – mai 2014, elevii din 5 licee din Capitala au beneficiat de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati la un concurs online de cultura generala .

ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, va invita la evenimentul final al acestei editii “5 licee - 5 muzee”. Ne vom intalni si vom sarbatori cu toti participantii - elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor si partenerii organizatori ai proiectului, in aer liber, inconjurati de atmosfera deosebita a Muzeului Satului.

Invitatie “5 licee – 5 muzee”. O noua grupa de 250 de elevi a fost la muzee

La editia a 7-a „5 licee – 5 muzee” au fost implicati 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti: 4 noi licee – Colegiul National „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuta” si castigatorul primei editii a proiectului din 2008 – Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”.

 

Cele 5 muzee, care i-au primit pe elevi si profesori si, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultura generala pe teme specifice propuse pentru ei, sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica - Minovici “, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I".

Pe langa concursul online de cultura generala, elevii au fost antrenati si intr-o competitie video (5 motive in 5 minute) prin care fiecare liceu a realizat un material video de prezentare si promovare a cate unui muzeu vizitat.

 

Joi, 5 iunie 2014, vom afla care au fost cei mai buni dintre ei in compania copiilor de la Clubul Copiilor Sector 5 care ne-au pregatit surprize artistice. Va asteptam cu mult interes incepand cu ora 16:00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” (Şos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti) pentru a-i cunoaste pe castigatori.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

Elena Chiru, Manager de Proiect

Irinuca Vaduva, Marketing si Comunicare

Tel.: 0213169922

E-mail:  elena.chiru@ecdl.ro

            irinuca.vaduva@ecdl.ro

Web:     www.ecdl.ro

 

Despre ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in 150 de tari si numara pana in prezent 13 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 700 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.ro sau www.ecdl.org.