Invitatie in gradina Muzeului Satului. Inca o editie 5 licee 5 muzee la final

BUCURESTI - 4 iunie 2019

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Social

ECDL va invita joi, 6 iunie, ora 11.00, la Muzeul Satului , sa petrecem impreuna cu premiantii licee -5- muzee /" title="5 Licee 5 Muzee">5 licee 5 muzee finalul celei de a 12-a editii. Incepand cu luna februarie, elevi din alte cinci licee din capitala au vizitat gratuit cinci muzee din Bucuresti , fiind provocati la un concurs online de cultura generala .

5 licee 5 muzee este un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se incurajeaza participarea tinerilor la manifestari culturale. Joi, vom sarbatori in aer liber finalul acestei editii a proiectului, in atmosfera autentica din gradina Muzeului Satului. Vom fi impreuna cu toti participantii - elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor partenere (Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa , Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I) si organizatori ( ECDL ROMANIA alaturi de Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti).

5 licee 5 muzee, licee, liceeni, muzee, ECDL, ECDL ROMANIA, concurs, cultura generala, Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, ISMB, Muzeul Antipa, Antipa, Muzeul Satului, Muzeul Militar, Muzeul Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, scoala, competente digitale, cultura

5 licee 5 muzee, licee, liceeni, muzee, ECDL, ECDL ROMANIA, concurs, cultura generala, Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, ISMB, Muzeul Antipa, Antipa, Muzeul Satului, Muzeul Militar, Muzeul Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, scoala, competente digitale, cultura

La editia de anul acesta 5 licee 5 muzee, ce s-a desfasurat in perioada februarie – iunie 2019, au fost implicati alti 250 de elevi din alte 5 noi licee din Bucuresti: Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul National Victor Babes, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti si Colegiul Tehnic Mihai Bravu.

 

Cele 5 muzee partenere si aceastei editii, care i-au provocat pe liceeni la concursul online de cultura generala sunt: Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica - Minovici, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Militar National Regele Ferdinand I.

 

Tinerii au fost incurajati sa contribuie la o pagina a proiectului cat mai activa pe site-ul web al unei retele de socializare, astfel incat fiecare liceu sa reuseasca sa promoveze unul dintre muzeele partenere si sa promoveze activitatile la care au luat parte in randul cat mai multor colegi, profesori sau prieteni, trezindu-le si acestora apetitul pentru a merge la muzee. Astfel, prin tragere la sorti la inceputul acestei editii, s-a stabilit ca Antipa sa fie promovat de elevii de la Iorga, liceenii de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza sa povesteasca despre experienta la Muzeul de Arta Veche Apuseana, Colegiul National Victor Babes sa promoveze Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul Militar sa fie promovat de liceenii de la Colegiul Tehnic Mihai Bravu, iar cei de la Lipatti sa promoveze online Muzeul Satului.

 

Saptamana aceasta, in cadrul evenimentului final de la Muzeul Satului, vom afla care au fost cei mai buni elevi la testul de cultura generala, dar vom premia si cea mai de impact campanie online de promovare a unui muzeu.

 

Atmosfera va fi inveselita de echipa de artisti de la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti.

 

Totusi,  scopul 5 licee 5 muzee nu este competitia, ci motivarea elevilor in a accesa institutii de cultura, mai ales ca educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea lor. Acum, cand lumea digitala ne acapareaza aproape total interesul si devenim din ce in ce mai dependenti de computer si smartphone, tinerii trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale, inclusiv catre valori culturale.

5 licee  5 muzee si-a propus sa declanseze mai intai in randul tinerilor o epidemie sociala de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs intre cinci licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut succes si astfel, organizatorii impreuna cu partenerii au fost incurajati sa continue. Acum, la a 12-a editie, 3000 de liceeni, din 60 de scoli bucurestene, deja s-au bucurat de oportunitatile oferite de acest proiect.

 

5 licee  5 muzee este o initiativa a ECDL ROMANIA, care organizeaza 5 licee  5 muze cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti prin Directia Cultura, Invatamant, Turism si al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, promovand educatia completa si echilibrata a tinerilor din Romania.

ECDL – European Computer Driving Licence este cel mai raspandit standard global de certificare a competentelor digitale, cu recunoastere internationala in peste 100 de tari de pe toate continentele lumii.

 

Va asteptam cu mult interes, joi, 6 iunie 2019, incepand cu ora 11:00, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti (Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti).

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati: Elena Chiru, Coordonator Proiect, Tel.: 0213169922 / E-mail: elena.chiru@ecdl.ro / Web: www.ecdl.ro / Facebook.com/5licee5muzee

Despre ECDL ROMANIA

ECDL ROMANIA
Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 100 de tari si numara pana in prezent mai mult de 15 milioane de persoane inregistrate in program.
In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).